‘AZ-sterren bij CL-succes alleen voor hoofdprijs weg’

Foto: ‘AZ-sterren bij CL-succes alleen voor hoofdprijs weg’

AZ moet Viktoria Plzen zien te verslaan om de derde kwalificatieronde van de Champions League te bereiken. De Alkmaarders focussen zich definitief op het spelen van de voorrondes en dat zal nog lastig zat worden.

De Telegraaf schrijft: “AZ dient met drie opponenten af te rekenen alvorens toegang te krijgen tot het miljardenbal. Als werkelijk álles meezit, bestaat er een kleine kans. Afgelopen seizoen heeft AZ in de voorronde van de Europa League overigens al met succes kunnen oefenen.” Tegenstanders als BK Häcken, FK Mariupol en Royal Antwerp FC komt de ploeg van Arne Slot nu echter niet meer tegen…

Bij een zege op Viktor Plzen lonken tegenstanders als Benfica, Dinamo Kiev en FK Krasnodar. Mocht AZ ook die hobbel overwinnen, dan wacht nog een tweeluik met een mogelijk nóg zwaardere tegenstander. “Het is voor Arne Slot te hopen dat zijn ploeg de komende periode niet één of meerdere sleutelspelers zal kwijtraken”, concludeert de krant, dat dit een realistisch scenario noemt.

Maar stelt De Telegraaf: “Toch ligt het eerder in de lijn der verwachting dat AZ zelf en snel zal toeslaan op de transfermarkt, aangezien het na het vertrek van Stijn Wuytens niet ruim in de centrumverdedigers zit. En wat de mogelijke verkopen betreft: wie weet valt er pas met technisch directeur Max Huiberts zaken te doen als het kwalificatietoernooi achter de rug zit. Mocht AZ het ’onmogelijke’ presteren en zich daadwerkelijk een toegang tot de Champions League verschaffen, dan stromen de miljoenen binnen en zullen de Alkmaarse sterspelers alleen voor de hoofdprijs uit Alkmaar vertrekken.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
294+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie