TRANSFERUURTJE: Ajacied té populair, 20 miljoen voor Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajacied té populair, 20 miljoen voor Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Verschillende spelers van Ajax worden aan een vertrek gelinkt, maar door de coronacrisis heerst er veel onduidelijkheid. Donny van de Beek en André Onana zouden wel eens in de Johan Cruijff ArenA kunnen blijven, maar Nicolás Tagliafico gaat sowieso weg. De Telegraaf schrijft op zaterdagochtend: “Van de Beek, Onana en Tagliafico hebben een vertrekwens en Overmars gaf aan te zullen meedenken bij een mogelijke transfer. Wat niet mag worden uitgelegd als zonder meer meewerken. Dat voor het drietal de juiste prijs moet worden betaald, staat buiten kijf.” De krant vervolgt: “Het geeft Ten Hag een sprankje hoop dat Onana en Van de Beek nog een seizoen blijven. Tagliafico, wiens zaakwaarnemer Ricardo Schlieper met een gelimiteerde transfersom van 25 miljoen euro op zak de boer opgaat, is zo gewild dat een vertrek niet valt tegen te houden.” Het is niet bekend welke clubs precies concreet zijn voor de back uit Argentinië. De clubnamen van Chelsea en Internazionale worden al een tijdje genoemd in de roddelmedia.

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat er een recordtransfer op komst is bij Feyenoord. Volgens de Spaanse media heeft Sevilla namelijk serieuze interesse om aan de slag te gaan met Marcos Senesi, en de Argentijn is een dure vogel. Een klein jaartje geleden legden de Rotterdammers 7 miljoen euro op tafel om de verdediger over te mogen nemen van San Lorenzo, maar in de winterstop kon de Eredivisie-topclub al winst op hem maken. Getafe gaf aan 9 miljoen euro voor hem te willen betalen, maar Feyenoord wimpelde de gegadigde af. Volgens de Spaanse media lonkt de Primera División echter nog steeds voor Senesi. Nu zou het namelijk Sevilla zijn dat hem wil hebben. De Andalusiërs hebben ondanks de coronacrisis wel wat te besteden en zouden van plan zijn om een bod van maar liefst 20 miljoen euro uit te brengen voor de handtekening van hun doelwit.

Buitenland:

Een jaartje geleden betaalde FC Barcelona nog 120 miljoen euro aan Atlético Madrid om aan de slag te mogen gaan met Antoine Griezmann. Nu lijkt het er echter op dat de Catalanen hun duurbetaalde aanvaller al weer willen lozen. Volgens het medium RAI heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu de Fransman in ieder geval aangeboden bij Juventus. Barça voelt naar verluidt wel wat voor een ruildeal waarbij Douglas Costa en Adrien Rabiot de omgekeerde weg bewandelen. Griezmann zelf zou nog altijd voor zijn kans willen gaan in Barcelona, maar de clubleiding lijkt hem al afgeschreven te hebben. In het competitieduel tussen Barça en Atlético Madrid (2-2) viel de aanvaller vier minuten voor tijd in, en dat was natuurlijk wel een teken aan de wand.

Kai Havertz is dit seizoen bij Bayer Leverkusen uitgegroeid tot een van de meest prominente Bundesliga-voetballers. Er wordt nu al een tijdje gespeculeerd over een transfer, maar de international van Die Mannschaft kost een ongelooflijk bedrag. Directeur Rudi Völler van Die Werkself zegt in gesprek met BILD over de toekomst van Havertz: “Er is niets te melden. Op dit moment is hij nog een speler van ons. Onze ideeën zijn duidelijk, we weten waartoe hij in staat is. Ik hoop persoonlijk dat hij nog één jaar blijft. Maar we hebben een afspraak: als alles klopt, mag hij deze zomer weg.” Dan moet er echter wel 100 miljoen euro betaald worden voor de technicus. En Bayern München vindt dat toch wat te veel geld. Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge reageert: “Daar ben ik heel duidelijk over: een transfer van Havertz is voor ons dit jaar financieel niet mogelijk. De hele Europese voetbalwereld staat voor grote financiële uitdagingen, dat geldt ook voor Bayern zo lang er zonder toeschouwers wordt gevoetbald. En je weet aan welke orde van grootte Rudi Völler bij Bayer Leverkusen denkt.”

20 miljoen voor Senesi?

  • Mooi bedrag
  • Wat te veel
  • Wat te weinig
789+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
132+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:20
72+
‘Ik denk dat er zeker topclubs zijn die Giménez nog willen hebben’
22:52
69+
Maatsen met Dortmund naar eerste Champions League-finale sinds 2013
22:35
196+
PSV spreekt opmerkelijke Noa Lang-statements tegen
22:15
28+
Opsteker voor De Ligt in aanloop naar Real Madrid-uit
21:45
130+
Doorbraak in Vitesse-soap, KNVB neemt Parrey-besluit
21:30
312+
Noa Lang doet boekje open over afwezigheid bij PSV
21:15
90+
Voormalig Oranje-international (36) stopt na dit seizoen met voetballen
20:46
34+
FC Twente verlengt definitief met Joseph Oosting
20:27
18+
Paris Saint-Germain start met twee wijzigingen aan allesbepalende halve finale tegen Dortmund
20:15
230+
‘Bayern neemt groot Ten Hag-besluit’
19:58
573+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
19:35
556+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
19:15
227+
‘Vitesse valt mogelijk in Midden-Oosterse handen’
18:50
275+
Ajax troeft Duitse clubs af en haalt talentvolle keeper naar Amsterdam
18:30
50+
Op deze opmerkelijke plek vierde Löw de wereldtitel
18:10
175+
Benefietwedstrijd in teken van Vitesse-crowdfunding
17:50
29+
Thiago Silva (39) nog altijd niet versleten en keert terug naar jeugdliefde
17:30
178+
‘Antwerp zet NEC een hak’
17:10
119+
Ook kritiek op Ten Hag vanuit Nederlandse hoek: “Het klopt van geen kant”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie