Chaos bij NAC compleet: na Hyballa ook directeur weg

Foto: Chaos bij NAC compleet: na Hyballa ook directeur weg

De clubleiding van NAC Breda heeft vandaag besloten om trainer Peter Hyballa definitief uit zijn functie te ontheven. De Duitser is per direct op straat gezet, zo melden de Brabanders.

Onlangs clashten directeur Tom van den Abbeele en Hyballa al in de media met elkaar, nu stuurt NAC de coach weg ‘vanwege een een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen.’

Doordat het Van den Abbeele en Hyballa niet is gelukt er samen uit te komen, moet hij na zeven duels (!) al weer zijn koffers pakken in het Rat Verlegh Stadion. Hyballa (44) kwam in februari 2020 nog als opvolger van interim-coach Willem Weijs naar De Parel van het Zuiden.

UPDATE 3/7

In navolging van het ontslag van Peter Hyballa gaat nu ook directeur Tom van den Abbeele weg bij NAC Breda. Daarmee is er voor gekozen om niet slechts één kemphaan het Rat Verlegh Stadion uit te jagen, maar ze allebei. Van den Abbeele lag al langer onder vuur en zou nu dus ook zijn biezen moeten pakken. Algemeen directeur Mattijs Manders reageert: “Aankomend seizoen wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de toekomst van NAC. Aan de vooravond hiervan, dienen wij het volste vertrouwen te hebben in ieder onderdeel van de organisatie. Hierdoor hebben wij deze moeilijke beslissing moeten nemen in het belang van de toekomst van NAC.”

Goed besluit?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
244+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie