De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: FA Cup!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: FA Cup!

Met tropische temperaturen en flinke regenbuien is het weekend nogal wisselend. Gelukkig is de programmering op de buis precies het tegenovergestelde. Toffe wedstrijden, leuke docu’s en ook nog eens een aantal goede specials. Welkom bij de beste uitzendingen van het weekend.



Zaterdag 27 juni



Afgelopen week werd officieel de eerste grote competitie op normale wijze beslist. In Engeland werd Liverpool gekroond tot de kampioen van de Premier League na het verlies van Manchester City tegen Chelsea. Op deze hete zaterdag nemen we in Engeland dan ook afstand van de Engelse competitie en schakelen we door naar de FA Cup.

Een greep van de leukste uitzendingen van 27 juni hieronder:

15.25 uur op FOX Sports 2: Wolfsburg – Bayern München, 16.30 uur op Ziggo Sport: RC Celta – FC Barcelona, 18.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: FA Cup: Norwich City – Manchester United (kwartfinale), 20.00 uur op FOX Sports 1: DOC: Zij die Louis van Gaal waard zijn

De speeldag start halverwege de middag, vlak voor half vier. We trappen af in de Bundesliga, waar koploper Bayern München op bezoek komt bij Wolfsburg. Het doel is duidelijk, want Bayern is op jacht naar het kampioenschap en wil ieder puntje pakken om de afstand met zijn directe tegenstanders uit te breiden.



In Spanje is het Barcelona dat op bezoek gaat bij Celta. De Catalanen staan op gelijke hoogte met Real Madrid, maar worden door doelsaldo nog tot de tweede plek gedreven. Bij Celta is een overwinning nodig om in de race te blijven voor het kampioenschap in LaLiga.



Aangezien de Premier League een kampioen heeft, denk je misschien dat er geen spanning meer is in Engeland. Toch zit je er dan flink naast, want de FA Cup moet nog vergeven worden. De kwartfinales breken aan en dat zorgt voor interessante wedstrijden. Vandaag zijn het immers Norwich City en Manchester United die tegen elkaar strijden voor de volgende ronde. 


Zondag 28 juni



Ook de zondag zit vol met FA Cup-wedstrijden, maar natuurlijk zijn er nog veel meer wedstrijden te spelen. Ook in Italië en Spanje gaan de competities onverstoord door. In Duitsland wordt tevens de 2. Bundesliga vervolgt en natuurlijk zijn praatprogramma’s ook weer van de partij.



Een greep van de leukste uitzendingen van 28 juni hieronder:


15.30 uur op FOX Sports 1: 2. Bundesliga: Schakelshow, 16.30 uur op Ziggo Sport: FA Cup: Leicester City – Chelsea (kwartfinale), 17.10 uur op Ziggo Sport Voetbal: AC Milan – AS Roma, 21.30 uur op Ziggo Sport: RCD Espanyol – Real Madrid, 22.00 uur op FOX Sports 1: Voetbalpraat


De hele zondag worden FA Cup-wedstrijden gespeeld, maar de interessantste van de dag is toch wel Leicester City tegen Chelsea. Na de winst op Manchester City voelt de Londense club zich goed en het momentum willen ze natuurlijk vervolgen in de FA Cup. De wedstrijd begint om half vijf, dus zet die maar alvast in je agenda.



Later op de avond spelen ook AC Milan en Real Madrid wedstrijden. Milan mag het thuis in het San Siro opnemen tegen AS Roma, terwijl Real Madrid het uit opneemt tegen Espanyol. Voor beide wedstrijden heb je wel Ziggo Sport nodig of een goede vriend bij wie je de avond kunt spenderen.



Aan het einde van de avond is ook Voetbalpraat te zien. In de talkshow wordt het voetbalweekend nogmaals lekker besproken. Analyses van de wedstrijden, grappen, grollen en nog veel meer komt laat op de avond voorbij. WIe de uitzending om 22.00 uur niet volgt kan natuurlijk ook via podcast een dag later luisteren naar het gesprek.

Toffe duels?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
33+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie