Genee doorbreekt stilzwijgen over Veronica Inside-rel

Foto: Genee doorbreekt stilzwijgen over Veronica Inside-rel

Wilfred Genee heeft donderdag in het radioprogramma van Veronica Inside gereageerd op de ontstane rel. De presentator van de populaire talkshow weet nog steeds niet waarom het zo uit de klauwen is gelopen.

Genee benadrukt dat er voor de uitzending van afgelopen maandag afspraken waren gemaakt. “Het was een opeenhoping van kritiek en het werd steeds groter. Er was onderling de laatste maanden al spanning, over een dagelijkse versie van ons programma. Het leidde ertoe dat we eigenlijk al niet meer met elkaar spraken”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

“We gingen de discussies al uit de weg. Uitrollen tot het einde was het. Maar in de media ontstond veel kritiek, die werd steeds luider. De grote escalatie na de uitzending van vorige week maandag, sponsors, het Nederlands Elftal, er leefde veel. We wilden dat maandag rustig gaan bespreken, maar het was groter dan we dachten. Op vrijdag zei Johan nog in het AD dat het een storm in een glas water betrof”, aldus Genee.

Met René van der Gijp deed Genee nog wel een lijmpoging. Uiteindelijk werd er een opzet gerealiseerd voor de voorlaatste uitzending van het seizoen. “Een half uur voor de uitzending de eindredacteur paniekerig: je moet komen, Johan wil niet aan tafel met deze mensen en stapt op. Staan we daar te bekvechten ten overstaan van de redactie. Over zijn plek aan tafel, dat hij het niet wist. Ik ging zenuwachtig de uitzending in, ik dacht: dit gaat he-le-maal fout.”

“We konden nu ook niet meer terug. Johan wilde ze nog aan een aparte tafel zetten. Ik zei: dat kan niet, dat is alsof je mensen á la Amerika achterin de bus zet”, aldus Genee, die achteraf beaamt dat zijn rol niet de meest logische was. “Ik dacht dat we hiermee de druk van het programma af konden halen: hoezo, wij racisten? Dat wilde ik de wereld uit. Zij zeggen dat zij dit absoluut niet zo beleefd hebben, dat we dit niet zo zouden gaan doen.”

Is er nog toekomst voor hem bij VI?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
4364+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie