‘KNVB heeft gigantische coronablunder gemaakt’

Foto: ‘KNVB heeft gigantische coronablunder gemaakt’

We weten inmiddels al een klein beetje hoe het volgende voetbalseizoen eruit gaat zien. De groepsfase van de Europa League start bijvoorbeeld op 22 oktober, maar dat betekent volgens Sjoerd Mossou dat de KNVB keihard geblunderd heeft.

In zijn column in het Algemeen Dagblad legt hij uit: “Niettemin heeft de KNVB alvast bepaald dat Feyenoord op 22 oktober mag toetreden tot die poulefase en niet FC Utrecht, de opponent in een KNVB-bekerfinale die nooit is gespeeld. Van alle besluiten die de KNVB nam op 27 april is het de meest onderbelichte en meest curieuze. De weken erna ging het vooral over Cambuur en De Graafschap, maar die discussie was linksom of rechtsom altijd arbitrair: voor promotie en degradatie bestond nu eenmaal geen ideale oplossing. De bekerfinale was veel overzichtelijker: het betrof hier slechts één duel. Je zou hem desnoods ergens op sportpark d’Oosterd in Scheemda kunnen spelen, en anders (zoals FC Utrecht-eigenaar Van Seumeren opperde) op Curaçao of Bonaire. Op zijn minst had je de opties nog even open kunnen houden.”

Mossou vervolgt zijn verhaal: “Nogal wiedes dat FC Utrecht het aanvecht bij de UEFA. AZ heeft weinig recht van spreken, Utrecht wel. De terrassen zitten allang weer vol, overal in Europa wordt gevoetbald en de KNVB weigert zijn best te doen voor één simpel wedstrijdje, nota bene zijn eigen bekerfinale. (Ja, heel misschien wordt het nog een soort oefenpotje, maar zonder Europese consequenties en zonder dennenappel.) De kans op succes voor FC Utrecht lijkt me klein, het zal van de juristen afhangen, maar hoe dan ook heeft de KNVB zijn eigen bekertoernooi op ongekende wijze te grabbel gegooid.”

Vind jij dit de grootste blunder van de KNVB?

  • Ja
  • Nee
1683+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie