“Met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar”

Foto: “Met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar”

Willem II maakte onlangs bekend dat het contract van talent Rick Zuijderwijk met twee jaar verlengd was. Net als Virgil van Dijk komt de jongeling uit Breda en is hij opgeleid in Tilburg. De Liverpool-verdediger haalde het eerste echter nooit, maar Zuijderwijk hoopt dat wel te doen.

In gesprek met het Brabants Dagblad vertelt hij: “Willem II heeft me dit seizoen bij de selectie van het eerste elftal gehaald. Als je eenmaal zover bent dan wil je er ook doorbreken. Natuurlijk ken ik het verhaal van Van Dijk. Het accent ligt toch vaak op spelers die eerder zijn weggegaan. Ik wil bij Willem II eerst naam maken in het eerste elftal.”

Zuijderwijk heeft al twee Eredivisie-invalbeurten achter zijn naam staan: “Ik heb er alvast een beetje aan kunnen proeven. Zo zie ik het.” Nu is het zaak om aan zijn fysiek te werken: “Daar heb ik de afgelopen maanden met krachttrainingen hard aan gewerkt. Ik ben tevreden dat ik, mede dankzij een speciaal programma van fysiektrainer Chima Onyeike, veel sterker geworden ben. Ik heb meer spiermassa in mijn benen en mijn bovenlichaam. Je ziet het bijna niet, maar ik ben drie kilo zwaarder. Ik voel de kracht.”

Eerder dit jaar werd hij prompt aan FC Barcelona gelinkt: “De mensen onthouden dat er ooit een bericht is geweest waarin ik met Barcelona in verband werd gebracht. Ze beginnen er altijd over. Ook met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar. Ik ga mijn eigen weg en ben er voorlopig heel tevreden mee.”

Snap jij hem?

  • Ik wel, ja
  • Ik niet
204+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie