“Ik heb geen dingen gezien waarvan ik zeg: dat kan hier bij Sparta niet”

Foto: “Ik heb geen dingen gezien waarvan ik zeg: dat kan hier bij Sparta niet”

In het voorbije weekend waren alle ogen in de voetbalwereld gericht op de hervatting van de Bundesliga. Ook algemeen directeur Manfred Laros van Sparta Rotterdam ging er eens goed voor zitten: hij bekeek het duel tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 (4-0).

In het Algemeen Dagblad reageert de beleidsbepaler: “Ik heb zeker ook gekeken. In eerste instantie vooral omdat we allemaal het voetbal zo enorm hebben gemist. Maar natuurlijk kijk ik niet alleen met de blik van een liefhebber. Ik kijk vooral met de blik van een eindverantwoordelijke van een Eredivisie-club. En dan denk je: clubs worden daar overladen met regels en protocollen. Daar komt een enorme organisatie bij kijken. De mondkapjes natuurlijk, met drie bussen naar een uitwedstrijd, noem maar op. Alles voor de goede zaak uiteraard.”

Laros trekt vervolgens een vergelijking: “Ik heb geen dingen gezien waarvan ik zeg: dat kan hier bij Sparta niet. Er wordt nu door de KNVB hard gewerkt aan een plan zodat ook wij straks hopelijk weer kunnen voetballen. Daar werken wij als Sparta ook graag aan mee. Je voelt overal in de voetbalwereld de bereidheid om het voor elkaar te boksen.”

“En toch is het ook wel gek om naar die wedstrijden in de Bundesliga te kijken”, zo sluit hij af. “Simpelweg omdat het ongekend is in welke situatie we met zijn allen terecht zijn gekomen. Het zal pijn doen om straks zonder publiek te moeten spelen. Ook de beelden vanuit Duitsland bewijzen maar weer: betaald voetbal is er voor het publiek. Maar we staan nu met zijn allen voor deze uitdaging, maar daar gaan we uitkomen.”

Is dit ook in de Eredivisie mogelijk?

  • Zeker
  • Nee
72+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie