“Durf ook eens te zeggen: we slaan een jaartje Champions League over”

Foto: “Durf ook eens te zeggen: we slaan een jaartje Champions League over”

Willem Vissers hoopt dat ook de sportwereld in de spiegel kijkt nu de consequenties van het coronavirus duidelijk worden. Volgens de journalist ligt er ‘een wereld van vernieuwing’ open.

“Alleen naar de kalender kijken is het simpelst. Iedereen is zijn afgelaste evenementen alvast gezellig opnieuw aan het plannen, zodat de sport straks weer vastloopt, nu in de file van evenementen en overbelasting”, schrijft Vissers namens de Volkskrant. “Durf ook eens te zeggen: we slaan een jaartje Champions League of Vuelta over, om de aarde, de mensheid en de sport even rust te gunnen. Het reveil heeft oneindig veel actiepunten.”

“Een scheutje minder aanbidding. Meer aandacht voor vrouwensport. Minder commercie. Minder idiote salarissen. Meer transparantie bij geldstromen. Solidariteit”, somt Vissers op. “Daarom is het ook zo jammer dat trainer Henk de Jong van Cambuur, na de beslissing van de KNVB om de competitie af te sluiten zonder promotie en degradatie, zo overspannen reageerde. Wat was het een krachtig signaal geweest als De Jong zijn uitspraak over de ‘grootste schande ooit in de geschiedenis van de Nederlandse sport’ had ingeslikt voordat hij hem uitspuwde.”

“Hij had coach van het jaar kunnen worden, alleen al met een goed verhaal. Door aan te geven hoe jammer het is dat Cambuur de titel misloopt, vanwege het verbod op evenementen tot 1 september. Om daarna toe te voegen dat het overmacht is, dat een wereldwijde crisis zelfs groter is dan Cambuur. Als De Jong, met al zijn charisma, gewoon had beloofd om volgend seizoen zijn prestatie te herhalen, was ook die potsierlijke optocht van supporters om geld in te zamelen voor de juridische strijd tegen de KNVB uitgebleven. In Leeuwarden hebben ze mogelijk een leuke dag gehad met hun file voor het stadion, maar de actie was volstrekt ongepast”, aldus Vissers.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
297+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie