TRANSFERUURTJE: De Ligt-gekte, bizarre Ajax-transfer, PSV stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: De Ligt-gekte, bizarre Ajax-transfer, PSV stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Edson Álvarez dreigt Ajax al na één seizoen te verlaten. De Mexicaan komt in Amsterdam weinig aan spelen toe, maar komt opvallend genoeg wel in aanmerking voor een droomtransfer. Álvarez werd recentelijk al eens voorzichtig gelinkt aan FC Barcelona en Radio Formula schrijft nu dat de Ajacied in beeld zou zijn bij Real Madrid. Tegenover Telemundo schept hij geen duidelijkheid: “Ik heb gehoord dat Real Madrid me wilde hebben, maar weet zelf nergens van. Ik werk gewoon keihard.” De Ajacied zou tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia in Spanje zou zijn bekeken door Real Madrid. De Spaanse grootmacht zou in die wedstrijd onder de indruk zijn geraakt. Het is echter niet bekend of de belangstelling ook concreet gaat worden.


In de afgelopen zomer kon Steven Berghuis naar PSV, maar de buitenspeler besloot een nieuw contract bij Feyenoord te ondertekenen. Er werden wel afspraken gemaakt tussen speler en club: het zou zijn laatste seizoen in De Kuip worden. Het is een publiek geheim dat zaakwaarnemer Mino Raiola bedongen heeft dat zijn cliënt in de aankomende transferperiode voor een ‘marktconform’ bedrag de volgende stap in zijn carrière mag zetten. De coronacrisis gooit echter roet in het eten: misschien niet voor Berghuis, maar wél voor Feyenoord. Waar de Rotterdammers namelijk eerder uit mochten kijken naar een transfersom van 15 miljoen euro of misschien wel meer, lijkt het nu een utopie dat er een partij op de proppen komt die dat bedrag over wil maken voor de vleugelspits. Het begrip ‘marktconform’ krijgt opeens een hele andere lading door de virusuitbraak.

We weten dat de nieuwe oefenmeester van PSV Roger Schmidt al een flinke vinger in de pap heeft achter de schermen in het Philips Stadion. Hij heeft zijn wensen kenbaar gemaakt bij technisch manager John de Jong en naar verluidt liegen die er niet om. De Eindhovenaren worden opeens in verband gebracht met absolute toptalenten, en waar rook is is vuur. Een tijdje geleden onthulden de Braziliaanse media bijvoorbeeld dat de Eredivisie-topclub Kaio Jorge (Santos) naar de lichtstad van Nederland wil halen. Dat dat ook daadwerkelijk gebeurt lijkt een utopie, omdat de achttienjarige Braziliaan liefst 60 miljoen euro kost, en bovendien heeft Juventus zich al aan het front gemeld voor de jongeling. Maar het laat wel zien dat PSV ambitieus is. In dat licht kunnen we ook de interesse voor een samenwerking met Pepê (Eduardo Gabriel Aquino Cossa) zien. Volgens Globoesporte hebben Bayern München, AS Roma, Real Valladolid en Ajax de voetballer van Grêmio op de korrel, maar PSV zou al een bod van 15 miljoen euro op hem hebben uitgebracht.

Buitenland:

Matthijs de Ligt transfereerde in de afgelopen zomer voor 85 miljoen euro van Ajax naar Juventus, maar heeft nog altijd geen vaste basisplek te pakken bij De Oude Dame. Volgens de Engelse media loert Manchester United op een nieuwe kans om hem in te lijven. Voor aanvang van het huidige voetbalseizoen waren de Red Devils al concreet, maar toen verkoos de jonge Oranje-international het Allianz Stadium boven Old Trafford. De clubleiding van United denkt echter dat De Ligt nu wel te porren is voor een transfer naar Manchester, gezien het feit dat oefenmeester Maurizio Sarri van de Italianen een voorkeur heeft voor Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Ook de geblesseerde Merih Demiral is een geduchte concurrent van de voormalige aanvoerder van Ajax. Journalist Luke Gardner van The Daily Express verwacht dat CEO Ed Woodward van United een gepeperde ruildeal voor gaat stellen bij De Oude Dame. Het is algemeen bekend dat Paul Pogba wil vertrekken bij de Red Devils en Juventus zou wel geïnteresseerd zijn in een hernieuwde samenwerking. De Ligt moet dan de omgekeerde weg bewandelen.


FC Barcelona wordt gelinkt aan spelers als Neymar (Paris Saint-Germain) en Lautaro Martínez (Internazionale), maar door het coronavirus is het de vraag of de Catalanen deze voetballers wel kunnen betalen. De spelers van de Catalanen hebben immers veel salaris in moeten leveren om hun club te helpen… Desondanks doet voorzitter Josep Maria Bartomeu een belofte in gesprek met het dagblad Sport: “We willen gewoon een sterk team op de been brengen en het budget is daarvoor aanwezig. Misschien zal er minder geld beschikbaar zijn, maar we zullen goede spelers contracteren.”

Liverpool heeft de mogelijkheid bestudeerd om Jadon Sancho over te nemen van Borussia Dortmund, maar is tot de conclusie gekomen dat de vleugelspits toch net wat te duur is. De toekomst van het talent ligt dan ook niet op Anfield Road. Voetbal International schrijft op woensdagmorgen: “Liverpool is niet langer geïnteresseerd in Jadon Sancho, zo bericht The Daily Mirror. De tabloid schrijft dat de Reds simpelweg weigeren om een bedrag van dik 100 miljoen euro neer te tellen voor de dribbelaar van Borussia Dortmund. Dat zou betekenen dat er nog twee clubs serieus kans maken op Sancho: Manchester United en Chelsea. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

Zie jij De Ligt naar United vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
822+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie