‘Oliedomme blunder van Dick Advocaat’

Foto: ‘Oliedomme blunder van Dick Advocaat’

Feyenoord won midweeks met maar liefst 7-1 van NAC Breda in de halve finale van de KNVB-beker, maar na afloop van die wedstrijd was oefenmeester Dick Advocaat niet al te positief over Róbert Bozeník. Oliedom, aldus Wim Kieft.

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-voetballer: “Dacht Dick Advocaat soms dat technisch directeur Frank Arnesen voor vier miljoen euro de nieuwe jonge Ronaldo had binnengehengeld bij Feyenoord? Waarom moest Advocaat, als 72-jarige toch gepokt en gemazeld, net doen of spits Róbert Bozeník er niets van kan na die 7-1 tegen NAC met een doelpunt van de Slowaak? Advocaat was blij dat hij kon melden dat Robin van Persie voortaan wekelijks met de spitsen in de weer gaat bij Feyenoord en dat zoiets vooral voor iemand als Bozenik geen overbodige luxe zou zijn.”

Kieft vervolgt: “Een spits moet meer brengen dan alleen hard werken, vindt Advocaat. Intern kan je van alles vinden en zeggen, maar zo’n mening moet je niet ventileren. Iedereen gaat ermee aan de haal, die jongen krijgt het te horen en daar zal zijn vertrouwen geen impuls van krijgen. Terwijl het toch in het belang van Feyenoord en Advocaat is als Bozeník goed in zijn vel steekt en vol zelfvertrouwen de wedstrijden afwerkt.”

De televisiepersoonlijkheid denkt dat Advocaat elke persconferentie iets leuks wil zeggen: “Maar dat is nergens voor nodig en al helemaal niet ten koste van zo’n twintigjarige jongen die net nieuw is. Niet zo slim van Advocaat. En zo slecht doet Bozenik het trouwens niet bij Feyenoord. Ik zie wel dat hij iets heeft. Hij is een echte spits, agressief, altijd in beweging, zoekend naar de ruimte waar hij beslissend kan zijn en komt vaak goed voor zijn man. Daarom is hij lastig te verdedigen. Of het instinct, gevoel of geluk is, maakt niet uit, vaak staat hij op de goede plaats voor het doel.”

Ben jij het met Kieft eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie