TRANSFERUURTJE: Berghuis gelinkt aan Ajax, Arsenal aast op ‘goedkope’ Blind

Foto: TRANSFERUURTJE: Berghuis gelinkt aan Ajax, Arsenal aast op ‘goedkope’ Blind

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Van Hakim Ziyech weten we al dat hij aan het einde van het seizoen van Ajax naar Chelsea transfereert voor maximaal 44 miljoen euro, en Sergiño Dest is vermoedelijk op weg naar Bayern München voor 26 miljoen euro. Het is de start van de verwachte leegloop in Amsterdam. Volgens journalist David Ornstein van The Athletic, die te boeken staat als behoorlijk betrouwbaar, wordt Ziyech in de zomer in ieder geval gevolgd door Nicolás Tagliafico, André Onana en Donny van de Beek, die allemaal op weg zijn naar de Europese top. Daar houdt het echter nog niet mee op, want naast Dest zouden ook Joël Veltman, Daley Blind én Noussair Mazraoui willen vertrekken… Al is het iets minder zeker dat zij ook daadwerkelijk het hazenpad kiezen.

Daley Blind wordt maandagochtend in verband gebracht met een spectaculaire terugkeer naar de Premier League. De linkspoot heeft natuurlijk een verleden bij Manchester United, maar zou komende zomer naar Arsenal kunnen trekken. Dat weet David Ornstein van The Athletic te melden. Volgens de Engelse journalist beschikt Blind over een clausule in zijn contract, waardoor hij komende zomer relatief goedkoop op te pikken is.

Wie of wat gaat volgend seizoen Hakim Ziyech vervangen bij Ajax? Deze vraag werd ook gesteld aan tafel bij Studio Voetbal. Natuurlijk viel de naam van Mohamed Ihattaren ook deze uitzending, evenals Steven Berghuis, wat redelijk opvallend is. Ook Calvin Stengs wordt nog altijd genoemd.

[b]Buitenland:[/b]

Manchester City speelt de aankomende twee seizoenen hoogstwaarschijnlijk geen Champions League-voetbal en dus moet de Engelse grootmacht rekening houden met een serieuze leegloop. Ook manager Pep Guardiola wordt in verband gebracht met een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld bij Juventus. Clubicoon Alessandro Del Piero ziet dat wel zitten. “Ik denk dat Guardiola vanwege zijn prestaties in het verleden en vanwege wat hij nu laat zien bij elke club zou passen… Hij heeft al prijzen gewonnen in Duitsland en Spanje en wat er nu nog ontbreekt is volgens mij Italië en Frankrijk”, wordt Del Piero geciteerd door Sky Sports.

Wie moet Ajax halen?

  • Ihattaren
  • Stengs
  • Berghuis
  • Anders…
763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie