Slot baalt van nederlaag: “Dat we leuk kunnen aanvallen is niet genoeg”

Foto: Slot baalt van nederlaag: “Dat we leuk kunnen aanvallen is niet genoeg”

AZ leed woensdagavond een pijnlijke bekernederlaag tegen NAC Breda. In eigen huis verloor de nummer twee van de Eredivisie tegen de subtopper van de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Arne Slot legde na afloop de vinger op de zere plek.

“Het was wel even stil in de kleedkamer. Ik heb ook nog wel even aangegeven wat ik ervan vond”, aldus de trainer van de Alkmaarders in gesprek met FOX Sports. Volgens Slot stond hetgeen er fout ging bij AZ immers niet op zichzelf.

“Het lukt ons nog steeds heel erg goed om veel kansen bij elkaar te spelen, maar als de tegenstander eruit komt, moet élke speler maximaal terug sprinten. Dat doen we niet en dan komen onze verdedigers wel in heel grote ruimtes te spelen. Dat gebeurde tegen Willem II ook al”, legde Slot uit. Hij vulde daarbij aan dat AZ niet alleen vanavond, maar ook in het thuisduel met Willem II al drie tegengoals had moeten slikken.

“Het besef moet er komen dat we leuk kunnen aanvallen, maar dat er aan de andere kant ook wat moet gebeuren”, vervolgde Slot. “Je moet met elkaar er álles aan doen om tegengoals te voorkomen. En dat kan nog een stuk beter. Bovendien mogen we in de eindfase wel wat meer rendement halen.”

In zak en as zitten, doet de trainer van het dit seizoen zo bewierookte AZ niet. “Tot op heden reageerden we altijd heel goed op teleurstellingen. Het lag ook niet aan de inzet, maar het moet wel beter.”

Eens met deze analyse?

  • Jawel
  • Niet helemaal…
143+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie