Peter Bosz bekommert zich om Sinkgraven: “Ik maakte me zorgen”

Foto: Peter Bosz bekommert zich om Sinkgraven: “Ik maakte me zorgen”

Daley Sinkgraven komt bij Bayer Leverkusen langzaam terug. De vleugelverdediger kampte lange tijd met een blessure, maar heeft inmiddels alweer een aantal wedstrijden achter de rug.

Peter Bosz en Daley Sinkgraven lijken onafscheidelijk. De Nederlander heeft zo ongeveer zijn loopbaan aan Bosz te danken, aangezien de trainer destijds bij Ajax besloot om de van oorsprong middenvelder op de linksbackpositie te zetten. Ook bij Bayer Leverkusen speelt Sinkgraven veelvuldig linksback, al was hij dit jaar een tijd geblesseerd.

De oefenmeester maakte zich de afgelopen tijd zorgen om Sinkgraven. “Hij heeft goed getraind tijdens de winterstop, maar is er nog niet helemaal. Ik maakte me een beetje zorgen omdat hij twee wedstrijden niet zo goed gespeeld had. Ik wist dat hij beter kon, maar hij deed het heel goed tegen Borussia Dortmund. Dat betekent dat hij op de goede weg is.”

Ook Sinkgraven weet dat hij aspecten moet verbeteren. “Het verdedigen gaat erg goed, maar ik denk dat ik aanvallend nog meer zou kunnen doen. Misschien houd ik me nog wat in. Ik weet niet waarom dat is. We spelen aanvallend voetbal met veel aanvallende spelers, dus misschien blijf ik daarom wat meer achter. Maar de trainer zei ook al dat ik me wat meer moet laten gelden. Dat probeer ik te doen.”

Is Sinkgraven een basisspeler voor Bayer Leverkusen?

  • Ja, hij kan zijn rol goed vertolken
  • Nee, anderen zijn beter
168+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie