FC Emmen pakt ondanks blunderende grens weer eens puntje buitenshuis

FC Emmen pakte dit seizoen nog nauwelijks punten buitenshuis, maar vandaag mocht er toch weer eens eentje bijgeschreven worden. De Drentenaren sleepten namelijk een 1-1 gelijkspel uit het vuur tegen een pover Vitesse.

Vitesse begon in een wederom matig gevulde GelreDome sterk en domineerde vrijwel de gehele eerste helft. De beloning kwam middels een wonderschoon doelpunt van Bryan Linssen, die na 19 minuten spelen binnen volleerde.

Na de theepauze leek er echter wel een hele andere ploeg uit de kleedkamers te zijn gekomen, want plots nam Emmen de bovenhand. Het resulteerde in een gelijkmaker via Michael de Leeuw, die een rebound van dichtbij binnenliep. De spits werd in eerste instantie nog teruggevlagd wegens vermeend buitenspel, maar na het raadplegen van de Video Assistant Referee werd duidelijk dat de grensrechter hier compleet mis zat: geldig doelpunt.

En daarmee pakte Emmen het tweede punt in een uitwedstrijd dit seizoen. Vitesse laat na om naar de vierde plek te stijgen op de ranglijst.