KNVB overweegt VAR in Eerste Divisie

Foto: KNVB overweegt VAR in Eerste Divisie

De KNVB overweegt de VAR ook in te voeren in de Keuken Kampioen Divisie. Dat laat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond aan Fox Sports weten.

Het is pas het tweede seizoen van de VAR, maar de videoscheidsrechter is nu al niet meer weg te denken uit het profvoetbal. Hoewel er nog altijd discussiemomenten blijven bestaan, is het gros van de beslissingen eerlijker geworden. Iets wat Van Egmond ook graag ziet in de Eerste Divisie. “Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de VAR ook in lagere competities in te zetten”, legt de voormalig profscheidsrechter uit. “In de Tweede Bundesliga en in het Championship is dat al ingevoerd en dat is niet voor niets. De VAR is in de Eredivisie ingevoerd om dit soort zaken te verbeteren en wellicht is dat in de toekomst ook in de eerste divisie mogelijk.”

Dat de VAR in de Keuken Kampioen Divisie meer dan welkom is, werd de afgelopen speelronde pijnlijk duidelijk. Maar liefst drie beslissingen, waaronder een zuiver doelpunt van Jong AZ tegen NAC Breda, waren onjuist. De arbiter bij MVV-NEC zag bovendien niet dat een poging van NEC over de doellijn was geweest.

De bond ziet dan ook het liefst snel een verandering, al moet het financieel wel te behappen zijn. “Daar zijn veel scheidsrechters voor nodig en dat vormt een extra uitdaging. Aan de andere kant: het is ook gelukt in de Eredivisie, dus waarom zou het dan in de eerste divisie niet lukken?”

Maakt de VAR het voetbal eerlijker?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie