TRANSFERUURTJE: Bizarre Feyenoord-transfer, Donny verrast

Foto: TRANSFERUURTJE: Bizarre Feyenoord-transfer, Donny verrast

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Feyenoord wil de komende jaren weer aansluiting vinden bij Ajax. Een financiële impuls is nodig en lijkt haalbaar nu er een investeerder is gevonden, maar eerst moeten de banden met de Vrienden van Feyenoord worden doorgesneden. Feyenoord zal een kleine dertig miljoen euro nodig hebben. In de podcast van RTV Rijnmond komt een harde conclusie ter sprake: “Dan moeten ze een heel lucratieve transferzomer gaan maken en moet je er misschien al aan gaan denken om Marcos Senesi te gaan verkopen voor 10/15 miljoen euro als die een goed half jaar draait. Of Kökcü.”

Het lijkt er sterk op dat de toekomst van Kenneth Vermeer in de Major League Soccer ligt. Volgens De Telegraaf heeft de doelman namelijk toestemming gekregen van zijn werkgever Feyenoord om met de geïnteresseerde partijen te onderhandelen over een contract. De krant onthult op dinsdagmorgen: “Kenneth Vermeer kan zijn carrière ook voortzetten bij Los Angeles Football Club, de iets jongere club in dezelfde stad aan de Amerikaanse westkust. Dat Vermeer naar de Major League Soccer (MLS) verhuist, is bijna zeker. Zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht is in gesprek met diverse partijen in Los Angeles en er is zicht op een transfer.” Men vervolgt: “Feyenoord heeft toestemming gegeven om verder te praten. De club kan bij een vertrek van Vermeer, die voor slechts een miljoen euro binnenkwam en inmiddels 34 jaar is, de ruimte in het salarisbudget gebruiken voor de komst van een spits en een middenvelder.”Ajax-middenvelder Donny van de Beek heeft nog geen beslissing genomen over zijn eigen toekomst. Real Madrid werd ‘tachtig procent zeker’ genoemd, maar volgens Sky Sports lonkt een verrassende wending. Van de Beek zal Ajax deze zomer normaal gesproken verlaten en volgens het Britse medium is de Premier League zeker een optie. Een transfer naar een Engelse club is wat hem betreft bespreekbaar, mocht er een interessant bod op tafel komen. Overigens zijn er nog geen gesprekken gaande met Manchester United en/of een andere Premier League-club.

PSV raakt Cody Gakpo mogelijk kwijt. Volgens Franse media lonkt een transfer naar de Ligue 1 voor de Eindhovense aanvaller, die tien miljoen euro zou moeten opbrengen. Vanuit de hoogste divisie van Frankrijk zou door twee clubs interesse zijn getoond: Olympique Lyon en Stade Rennes. Naar verluidt is er ook belangstelling uit de Engelse Premier League. Newcastle United zou eveneens een oogje hebben laten vallen op Gakpo, die bij PSV niet zeker is van een basisplaats.

Buitenland:

Er zou best eens een toptransfer in het vat kunnen zitten voor Alexandre Lacazette. De Franse spits staat momenteel nog onder contract bij Arsenal in het Emirates Stadium, maar Atlético Madrid heeft interesse in een samenwerking. Voetbal International schrijft over de belangstelling van de Madrilenen: “Atlético Madrid wil nog altijd Edinson Cavani naar Madrid halen, maar mocht dat mislukken heeft de club nog een alternatief: Alexandre Lacazette. Dat meldt Marca. Paris Saint-Germain lijkt namelijk niet echt mee te willen werken aan een transfer van Cavani.” Het blad vervolgt: “Met Arsenal-spits Lacazette heeft Atlético dus een Plan B. Als onderdeel van die deal zou Thomas Lemar de omgekeerde route naar Arsenal mogen bewandelen.”

Het debuutseizoen van Matthijs de Ligt bij Juventus verloopt met pieken en dalen. FC Barcelona zag al een opening voor komende zomer, maar Don Balón schrijft dat de deur alweer dicht is gegooid. De Ligt raakte half december zijn basisplaats kwijt aan Merih Demiral. Laatstgenoemde raakte echter zwaar geblesseerd tegen AS Roma en komt dit seizoen niet meer in actie. Voor Juventus des te meer reden om de Oranje-international aan boord te houden, waardoor een potentiële overgang alleen voor de absolute hoofdprijs besproken zou kúnnen worden.

Zie jij Senesi al weer snel vertrekken bij Feyenoord?

  • Ik wel
  • Ik niet
864+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie