Grote bedragen lonken voor ‘modale Eredivisie-spelers’: “Hij verdient tonnen”

Soccernews

FC Groningen zag in de afgelopen weken twee sterkhouders naar Engeland verkassen. Sterspeler Tjaronn Chery en aanvoerder Maikel Kieftenbeld kozen niet voor de Premier League, maar voor het Championship, de Engelse Jupiler League.

Een dergelijke keuze doet in Nederland de wenkbrauwen nog wel eens fronsen, maar dat is volgens Gerard Wiekens nergens voor nodig. De jeugdtrainer van FC Groningen speelde zelf jarenlang op het tweede niveau van Engeland en weet dat het daar met name financieel goed toeven is. “Wat je in de Eredivisie per maand verdient, krijg je daar in een week.”

“De televisiegelden liggen er veel hoger dan hier. Iedere speler uit de Nederlandse subtop kunnen ze gemakkelijk kopen en een goed contract aanbieden. Tjaronn en Maikel hoefden niet lang na te denken en dat begrijp ik heel goed”, aldus Wiekens in gesprek met het [i]Algemeen Dagblad[/i].

Hans Kraay junior, die ook een verleden heeft in het Championship, sluit zich aan bij de woorden van Wiekens. “Ik bedoel, zo’n Kieftenbeld moet de komende drie weken toch vijftien keer naar de kerk om Onze Lieve Heer te bedanken? Die jongen is gewoon een heel doorsnee voetballer en ik kan het weten, want dat was ik vroeger ook. Maar hij verdient straks wél tonnen per jaar. En het leuke is: ik kan me niet voorstellen dat er geen tweehonderd andere Kieftenbeldjes in Engeland rondlopen.”

Kraay junior moet wel even slikken als hij de bedragen hoort die Chery en Kieftenbeld gaan verdienen bij respectievelijk Queens Park Rangers en Birmingham City. “Ik was zo’n ongelooflijke sukkel dat ik nooit een zaakwaarnemer heb genomen. Ik zette blind mijn handtekening onder elk contract dat ik voor mijn neus kreeg. Maar bij Brighton kon ik toen al vier keer zoveel verdienen als bij NAC. Elke speler die de kans krijgt om in het Championship te voetballen, moet die meteen pakken. Voor het voetbal en voor het geld.”

Snap jij de keuzes van Chery en Kieftenbeld?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie