Japan na strafschoppen ten koste van Zuid-Korea naar finale

Soccernews

Japan heeft zich met hangen en wurgen weten te plaatsen voor de finale van de Azië Cup. De ploeg van trainer Alberto Zaccheroni won na strafschoppen van Zuid-Korea. Het duel was na verlengingen in een 2-2 gelijkspel geëindigd, waarna de Zuid-Koreanen alle strafschoppen misten.

Zuid-Korea kwam in de eerste helft na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Sung Yueng Ki benutte een makkelijk gegeven strafschop. Tien minuten voor rust zorgde Ryoichi Maeda voor gelijkmaker. In het resterende deel van de officiële speeltijd vielen er geen treffers meer, waardoor er verlengd moest worden.

Nadat Keisuke Honda eerst al een strafschop miste, maakte Hajime Hosogai in de eerste helft van de verlenging dan toch de 2-1 voor Japan. De invaller was er als de kippen bij om een rebound in doel te schieten. De Japanners leken op weg naar de finale, maar in de allerlaatste minuut van de verlenging gooide Jae Won Hwang roet in het eten. De verdediger kreeg de bal voor de voeten en zorgde voor 2-2.

De strafschoppenreeks werd voor de Zuid-Koreanen een fiasco. Aan de kant van Zuid-Korea misten de eerste drie penaltynemers, terwijl bij Japan van de eerste vier strafschoppen er drie werden benut. Dit betekende uitschakeling voor Zuid-Korea, terwijl de Japanners doorstoten naar de finale. Daar ontmoet het de winnaar van het duel tussen Australië en het verrassende Oezbekistan.

Bijzonderheid:
[i]Keisuke Honda (Jap.) miste in de eerste helft van de verlenging een strafschop[/i]