Voetballoopbaan Messi dreigde door groeiproblemen vroeg te stoppen

Soccernews

Bijna had geen enkele voetballiefhebber kunnen genieten van de kunsten van Lionel Messi, als FC Barcelona het probleem niet voortijdig inzag. De in Rosario geboren voetballer kampte met groeiproblemen, die hem later parten zou kunnen spelen. Barcelona greep in en betaalde hormonen voor Messi.

Op zijn tiende was het al te zien, toen de kleine Lionel bijna twee jaar jonger dan zijn teamgenootjes leek. In het ziekenhuis werd hij meermaals getest en daaruit bleek dat hij een groeihormoontekort had. Als de Argentijn niet werd geholpen door de Catalaanse club, zou hij maximaal 140 centimeter groot worden. Voor vader en moeder Messi was de hulp van Barcelona een verademing, want de doktersrekeningen liepen op tot tienduizend euro per jaar.

Nog steeds is [i]De Vlo[/i] met zijn 170 centimeter lange lichaam geen grote voetballer, maar zonder de groeihormonen zou hij nooit voor het profvoetbal geschikt zijn geweest. [i]Barça[/i] sloeg tien jaar geleden slim toe en deed wat Messi’s ouders en Newell’s Old Boys, zijn toenmalige club, niet konden: ze betaalden de peperdure doktersrekeningen van het wonderkind, waarna [i]Leo[/i] met zijn gehele familie naar Spanje trok, om daar zijn grote talent tot bloei te laten komen.

“Ik ben mijn club eeuwig dankbaar voor de mogelijkheden die ze mij en mijn familie hebben gegeven”, vertelde de rappe buitenspeler in een interview met [i]De Telegraaf[/i]. “Zij hebben ons geweldig behandeld. En nog. Ik kan me niet voorstellen ooit in een ander shirt te spelen dan in die van Barcelona.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie