Lucas Bergvall

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Lucas Bergvall

Lucas Bergvall is een Zweedse middenvelder. De international van Zweden speelt sinds februari 2023 in eigen land voor Djurgardens IF, dat hij medio 2024 inruilt voor Tottenham Hotspur.

  • Bergvall speelt momenteel voor Djurgardens IF
  • De middenvelder verhuist medio 2024 naar Tottenham Hotspur
  • In 2021 debuteerde hij als prof voor IF Brommapojkarna
  • Bergvall debuteerde in 2024 als A-international van Zweden

Clubcarrière

Lucas Erik Holger Bergvall zag op 2 februari 2006 het levenslicht in Zweden. Op achtjarige leeftijd werd de middenvelder opgenomen in de voetbalacademie van IF Brommapojkarna. Bij de club uit Bromma, dat deel uitmaakt van de Zweedse hoofdstad Stockholm, doorliep hij het gehele traject in razend tempo.

Doorbraak in Zweden

Bergvall debuteerde op 21 november 2021 in de hoofdmacht van IF Brommapojkarna, dat een 1-3 overwinning behaalde op Pitea IF. In de 83ste minuut viel de pas vijftienjarige middenvelder in voor Monir Jelassi. Met zijn team promoveerde hij naar de Superettan, het tweede niveau van Zweden. Op 19 juli 2022 debuteerde Bergvall in deze divisie tijdens de uitwedstrijd tegen Örgryte IS (1-1).

Op 4 oktober 2022 maakte Bergvall zijn eerste doelpunt als prof. In de Superettan-wedstrijd tegen Östers IF (4-1 nederlaag) redde hij in blessuretijd de eer op aangeven van zijn broer Theo Bergvall. Met de gebroeders in de gelederen wist IF Brommapojkarna voor het tweede opeenvolgende seizoen te promoveren. Verschillende buitenlandse clubs toonden interesse, maar hij besloot te kiezen voor Allsvenskan-club Djurgardens IF.

(Pro Shots)

Sterspeler bij Djurgardens

In het shirt van Djurgardens IF debuteerde Bergvall op 20 februari 2023 tijdens de bekerwedstrijd tegen Landskrona BoIS. De tienersensatie schoot in de 92ste minuut de 6-1 eindstand op het scorebord. Zijn team bereikte in het Zweedse bekertoernooi de halve finale, maar werd uitgeschakeld door BK Häcken. Uitgerekend tegen IF Brommapojkarna (3-1 overwinning) maakte Bergvall vervolgens zijn debuut in de Allsvenskan.

Bij Djurgardens IF groeide Bergvall in no-time uit tot sterspeler. Dat leidde na zijn eerste seizoen al tot belangstelling van verschillende topclubs uit Europa, waaronder FC Barcelona. Op zijn achttiende verjaardag (2 februari 2024) tekende hij evenwel een contract bij Tottenham Hotspur. In de zomer maakt de middenvelder definitief de overstap.


Interlandcarrière

Bergvall is een voormalig jeugdinternational van Zweden. Op 12 januari 2024 maakte de middenvelder zijn debuut voor de nationale ploeg van Zweden, dat Estland met 2-1 wist te verslaan.

Laatste update: 2 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie