Zware onderhandelingen zorgden voor gouden slag Feyenoord

Foto: Zware onderhandelingen zorgden voor gouden slag Feyenoord

Na drie wedstrijden schreven velen hem al af, maar inmiddels geldt Marcos Senesi als misschien wel de belangrijkste speler van Feyenoord. Het brein achter zijn komst was Henk Timmer, spelersmakelaar.

“We gaan niet over een nacht ijs. In Zuid-Amerika spelen ze tegen Boca, tegen Estudiantes, noem het maar op: als je daar overeind blijft, je bent daar een leider achterin, en op dat moment was hij volgens mij 21, dan kun je dat in de Nederlandse competitie makkelijk”, blikt Timmer terug in de Dick Voor Mekaar Podcast van Voetbal International.

Het kostte bloed, zweet en tranen. “We hebben een aantal keer met hem gesproken en met zijn ouders: ‘Voor jou zou het echt goed zijn om in de Nederlandse competitie de volgende stap te maken en kijken of je dan via Nederland nog een stapje kan maken’. Toen hebben we het traject ingezet om te proberen om hem bij Feyenoord te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt. En dat is met name voor Feyenoord hartstikke mooi.”

Senesi kostte de nodige miljoenen, maar die zal hij meer dan waard blijken, vindt Timmer. “In die tijd was het best een beetje rommelig bij Feyenoord, want Martin van Geel was net weg, Jan de Jonge was net weg, dus ik had heel veel contact met Toon van Bodegom en Sjaak Troost. Met name Toon heeft zich daar heel hard voor gemaakt en nu zie je het resultaat.”

Senesi gaat meer dan 25 miljoen opleveren

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat is wat overdreven
784+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie