“Zo is de familie Nouri opnieuw de dupe”

Foto: “Zo is de familie Nouri opnieuw de dupe”

De familie van Abdelhak Nouri heeft nooit een schadevergoeding van zestig miljoen euro geëist van Ajax. Henk Spaan maakt gehakt van die lezing van Menno de Galan, die hier melding van maakte in zijn boek ‘Ajax in crisis’.

Spaan maakt gehakt van lezing De Galan

De Galan bracht deze claim als een feit, maar schrijft Spaan in zijn column voor Het Parool: “Het is een kletsverhaal, waarschijnlijk in de wereld gebracht door een of ander lid van de toenmalige rvc. Welk lid weet ik niet. In de aanloop naar de aansprakelijkheidsstelling is door het advocatenkantoor van John Beer onderzoek gedaan naar een redelijke hoogte van de schadevergoeding.”

Het advocatenkantoor benaderde destijds zaakwaarnemer Mino Raiola om een inschatting te maken. “Raiola noemde, uiteraard, een krankzinnige som”, schrijft Spaan. “Beer en Hogeling, de advocaten, hebben met Ajax nooit over een dergelijk bedrag gesproken. Sterker nog: in de vier jaar die het moest duren voordat Ajax schriftelijk de aansprakelijkheid bevestigde, op de laatst mogelijke dag voor een dreigende arbitrage, hebben de advocaten geen bedrag genoemd. Wel moesten ze van Ajax vernemen dat als ze genoegen wilden nemen met een miljoentje, de zaak zo gepiept was.”

Volgens Spaan heeft de schrijver van het boek nagelaten om hoor en wederhoor toe te passen. “De Galan heeft niet gecheckt bij de Nouri’s of het bedrag van 60 miljoen klopte. Alsof die toonbeelden van bescheidenheid zoiets ooit in hun hoofd zouden halen. Ze vertrouwden Beer en Hogeling, die hun waren aanbevolen in de ambtswoning door burgemeester Eberhard van de Laan. Het wachten is nu op de verklaring van Ajax dat de zestig miljoen onjuist is. Zolang ze dat niet doen, is de familie Nouri opnieuw de dupe.”

Eens met Spaan?

  • Ja
  • Nee
593+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie