‘Zeer controversiële basisplaats bij Ajax’

Foto: ‘Zeer controversiële basisplaats bij Ajax’

Daley Blind werd zaterdagavond in Waalwijk na 45 minuten vervangen. Trainer Alfred Schreuder wilde geen risico nemen met het oog op diens gele kaart, maar Rafael van der Vaart zet sowieso vraagtekens bij diens Ajax-rol.

In Studio Voetbal laat Van der Vaart weten: “Daley is een geweldige voetballer aan de bal en hij kan op alle posities spelen, maar op geen enkele positie is hij de beste. Dat is voor een trainer lekker, want er is er altijd wel een geblesseerd. Maar er is eigenlijk een betere linksback en een betere centrale verdediger. Hij speelt toch altijd, dus voor een trainer is hij waarschijnlijk een ideale speler.”

Van der Vaart vindt het echter opmerkelijk dat Blind bij Ajax én Oranje vrijwel altijd speelt. “Ik heb het gevoel dat er altijd een positie voor hem wordt gecreëerd en dat vind ik apart. Als je in een slechte fase zit, is het ook niet erg als hij op de bank wordt gezet. Dat gebeurt niet. Als je in een fase zit zoals waar hij in zit, dan vind ik het gek dat hij in elk team onomstreden is.”

Overtuiging ontbreekt

Ajax won in Waalwijk met 1-4. Van der Vaart stelt dat de Amsterdammers ‘gewoon geluk’ hadden. “De eerste helft was echt heel slecht. Het probleem van Ajax is dat ze zó veel ruimte weggeven als ze aanvallen. Ze zijn er gewoon helemaal niet bij met hun hoofd. Ze hebben mazzel gehad dat het in het begin niet meteen 1-0 of 2-0 werd. (…) RKC kon er in de eerste helft gewoon vier, vijf maken. Als je dat tegen Liverpool doet, gaan ze er ook in.”

Moet Blind uit het elftal verdwijnen?

  • Ja
  • Nee
786+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie