Willem II duwt Emmen richting ‘KKD’ bij debuut Petrovic

Willem II heeft de eerste wedstrijd onder leiding van Zeljko Petrovic gewonnen. De opvolger van Adrie Koster zag zijn elftal een cruciale overwinning boeken op concurrent FC Emmen: 2-0.

De Drentenaren wonnen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en dus werd de hoop gevestigd op het bezoek aan Tilburg. De beginfase was nog hoopgevend te noemen voor het elftal van Dick Lukkien, maar de Emmen-trainer zag Michael de Leeuw twee grote kansen niet benutten. Sterker nog: geen van beide inzetten eindigde tussen de palen.

Willem II liet de eerste kans ook onbenut in de persoon van Kwasi Wriedt, maar Petrovic mocht in tegenstelling tot Lukkien wél juichen in de eerste helft. Wriedt fungeerde ditmaal in de rol van aangever en bij de tweede paal wist Kwasi Wriedt de 1-0 tegen de touwen te schuiven.

In de tweede helft verdubbelde Willem II de voorsprong. Wriedt zorgde kort na de hervatting voor de 2-0 door de bal in de verre hoek te mikken, waardoor de ‘Tricolores’ voorlopig over ADO Den Haag heen klimmen. Emmen staat nu op zeven punten achterstand van de nummer zestien, waardoor lijfsbehoud voor de bezoekers ver weg is.

Scoreverloop: 1-0 (38′) Ché Nunnely, 2-0 (47′) Kwasi Wriedt