Voorspelling: kunnen PSV en Ajax druk zetten op Feyenoord?

Foto: Voorspelling: kunnen PSV en Ajax druk zetten op Feyenoord?

De voorsprong van Feyenoord op Ajax en PSV is momenteel acht punten, hierdoor lijkt de Eredivisie beslist. Feyenoord moet blijven winnen terwijl PSV en Ajax strijden om de tweede plaats. Voor volgend seizoen is het erg belangrijk voor beide ploegen om minimaal tweede te worden. Dan maakt de club namelijk nog kans op de Champions League, wordt je derde dan moet je uitkomen in de Europa League. Weet de traditionele top drie te winnen dit weekend? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden PSV – Excelsior, Ajax – Fortuna Sittard en Feyenoord – RKC Waalwijk.

PSV – Excelsior

De afgelopen zeven dagen zijn erg positief geweest voor de Eindhovense club. Er werd in de Eredivisie met 2-4 van NEC gewonnen en doordat Ajax niet wist te winnen liep de club een aantal punten in op de Amsterdammers. Verder werd er in de KNVB Beker met 1-2 van Spakenburg gewonnen waardoor PSV zich heeft geplaatst voor de bekerfinale. Er zijn nu nog acht wedstrijden te spelen in de Eredivisie en er kan nog een hoop gebeuren in de komende twee maanden. De voorsprong van Feyenoord lijkt te groot, maar het is mathematisch gezien nog wel overbrugbaar. Verder staat de club gelijk in punten met Ajax en staat AZ slechts twee punten achter. Verliest PSV de komende tijd een aantal wedstrijden, dan kan de club ook nog zo vierde worden.

De komende acht wedstrijden zijn van levensbelang voor Excelsior. Momenteel staat de club uit Rotterdam op de zestiende plaats. De ploeg heeft een voorsprong van zeven punten op de nummer zeventien, hierdoor lijkt de ploeg veilig te zijn voor directe degradatie. Het is onder in de Eredivisie erg spannend aangezien Vitesse, Emmen én Excelsior op 24 punten staan. Met een of twee overwinningen is de club uit de gevarenzone. Afgelopen speelronde nam Excelsior het op tegen FC Twente. Vrij verrassend wist de Rotterdamse ploeg een punt te pakken in deze wedstrijd.

Wedtip PSV – Excelsior

PSV is natuurlijk de favoriet voor dit duel. De afgelopen week heeft de club nog een wedstrijd meer gespeeld vergeleken met Excelsior, maar dat zou geen probleem moeten zijn voor de club. De aanvallers bij PSV zijn de laatste tijd in vorm en kunnen met individuele acties de wedstrijd beslissen. Tip: wedden op ‘Meer dan 3.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.70 bij Circus.

Meer dan 3.5

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – Fortuna Sittard

Voor Ajax moet het een vreemde week zijn geweest. In de Eredivisie werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles, waarmee de titel weer verder uit zicht raakte. Daarna werd er in de halve finale van de beker wel gewonnen van aartsrivaal Feyenoord. Deze wedstrijd werd uiteindelijk overschaduwd doordat iemand een aansteker tegen het hoofd van Davy Klaassen gooide. Ondanks dat zal de club enorm tevreden zijn met de overwinning. Doordat Feyenoord met 1-2 werd verslagen maakt de club nog kans op een prijs. Toch moeten er ook nog zoveel mogelijk wedstrijden in de Eredivisie worden gewonnen door Ajax. Een derde plaats mag Ajax met dit spelersmateriaal eigenlijk niet overkomen.

Bij Fortuna Sittard was het een week vol commotie en onrust. De salarissen van de spelers waren niet betaald en aanvoerder Burak Yilmaz wekte verbazing met een cryptische post op zijn sociale media. Toch werd er afgelopen week wel gewoon gewonnen door Fortuna Sittard. FC Groningen werd met 3-1 verslagen, dit kwam onder andere door twee doelpunten van huurling Iñigo Córdoba. Door deze overwinning staat de club nu elfde met 32 punten. Hierdoor lijkt Fortuna zeker te zijn van nog een jaar Eredivisie.

Onze voorspelling

Eerder dit seizoen won Ajax nipt met 2-3 van Fortuna. Ook in deze wedstrijd is Ajax weer de favoriet bij de bookmakers. De Amsterdammers swingen nog niet onder de leiding van John Heitinga, maar er wordt wel gewonnen en dat is het enige wat telt. Dušan Tadić staat weer in de spits en lijkt steeds beter in vorm te komen. Daarom is onze voorspelling ‘Dušan Tadić scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.10 bij bet365.

Dušan Tadić scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – RKC Waalwijk

Feyenoord wist in de afgelopen speelronde dus uit te lopen op concurrent Ajax. In de komende acht competitiewedstrijden treft Feyenoord slechts twee ploegen uit de top tien van de Eredivisie. Hierdoor lijkt het niet meer fout te kunnen gaan voor de Rotterdammers, maar de wedstrijden moeten nog wel worden gewonnen. De laatste nederlaag van Feyenoord in de Eredivisie dateert van 18 september 2022. Toen verloor de ploeg van PSV en de laatste keer dat Feyenoord niet wist te winnen was op 5 februari, toen de club gelijkspeelde tegen PSV. In de beker werd er van Ajax verloren, hierdoor is de ploeg nog maar op twee fronten actief voor prijzen in plaats van drie.

Een van die ploegen die in de top tien staan en nog tegen Feyenoord moeten is RKC. De ploeg maakt een prima seizoen door en staat nu achtste in de Eredivisie. De achterstand op de nummer zeven is nu vier punten. Mocht RKC nog een plek stijgen op de ranglijst dan plaatst de club zich voor play-offs van Europees voetbal. Afgelopen weekend won de ploeg met 1-0 van Vitesse. Michiel Kramer was wederom belangrijk voor RKC, met zijn achtste doelpunt van het seizoen. Door deze overwinning steeg RKC een aantal plaatsen en kan het nu naar voren kijken.

Voorspelling Feyenoord – RKC Waalwijk

Met elke overwinning komt Feyenoord een stap dichter bij een nieuwe titel. Om de concurrentie geen hoop te geven moet deze wedstrijd tegen RKC worden gewonnen. Tegen Ajax kwam het er niet allemaal uit bij Feyenoord, maar de ploeg heeft genoeg kwaliteit om zich te herpakken. RKC zal daarentegen lang de nul willen houden en hopen op een aantal kansen. Onze tip: wedden op ‘Feyenoord wint handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.92 bij Unibet.

Feyenoord wint handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie