Voorspelling: Kunnen Feyenoord en Ajax dit weekend dichter komen bij PSV?

Foto: Voorspelling: Kunnen Feyenoord en Ajax dit weekend dichter komen bij PSV?

Na een aantal bekerwedstrijden gaat de Eredivisie op vrijdagavond weer verder met speelronde 18. De eerste helft van het seizoen zit er dan ook officieel op. PSV gaat soeverein aan kop terwijl Feyenoord op gepaste afstand volgt. Ajax blijft ondertussen vechten voor een top vijf notering. Hoe begint de traditionele top drie aan het tweede deel van het seizoen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden FC Utrecht – PSV, Vitesse – Feyenoord en Ajax – RKC Waalwijk.

FC Utrecht – PSV

Het FC Utrecht van trainer Ron Jans staat momenteel dertiende in de Eredivisie. Na een dramatische start van het seizoen kwam Jans aan het roer bij de club uit de Domstad. Na 17 duels heeft de ploeg 18 punten gepakt in de competitie. Toch gaat het de laatste maanden niet zo slecht met FC Utrecht. Op vrijdag 6 oktober werd er in de Eredivisie voor het laatst verloren door de club. In de negen duels die daarop volgden wist het team drie keer te winnen. Tijdens de overige zes wedstrijden werd er gelijkgespeeld door de ploeg.

Het grootste probleem van Utrecht is de voorhoede. Er werd pas 17 keer gescoord dit seizoen. Zelfs hekkensluiter Volendam heeft vaker het net gevonden vergeleken met Utrecht. Afgelopen week werd Sam Lammers dan ook aangetrokken door de club. Na verschillende jaren in het buitenland te hebben gespeeld keerde de 26-jarige spits terug in Utrecht. Tegen Vitesse kreeg hij afgelopen week direct negentig minuten van Jans, maar Lammers wist nog niet te scoren. De wedstrijd tegen de ploeg uit Arnhem eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Bij PSV loopt het op rolletjes. De club staat soeverein aan kop van de Eredivisie met de maximale puntenscore van 51 punten na 17 wedstrijden. In deze wedstrijden wisten de spelers 59 keer te scoren en hoefde doelman Walter Benítez pas 7 doelpunten te incasseren. Afgelopen woensdagavond nam PSV het in de KNVB Beker op tegen FC Twente.

In de bekerwedstrijd tegen Twente bleef PSV imponeren. Er werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen, maar de Eindhovense club had ook zo maar vijf of zes doelpunten kunnen maken. De gehele voorhoede van PSV wist te scoren tijdens deze wedstrijd. Yorbe Vertessen, Luuk de Jong en Johan Bakayoko waren dus allemaal trefzeker. Verder maakten Noa Lang en Hirving Lozano ook weer een aantal minuten. Het team van trainer Peter Bosz lijkt dus alleen maar sterker te gaan worden in de komende weken.

Wedtip FC Utrecht – PSV

PSV is logischerwijs de favoriet voor dit duel. Aan het begin van dit seizoen kwamen de twee elkaar ook al eens tegen. Toen wisten de Eindhovenaren met 2-0 te winnen. De odds voor een reguliere overwinning voor PSV zijn niet erg hoog. Daarom wordt er een andere weddenschap aanbevolen. Luuk de Jong is de laatste weken enorm op schot en schiet of kopt bijna elke bal binnen. Daarom de tip: wedden op ‘Luuk de Jong scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij Bet365.

Luuk de Jong scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vitesse – Feyenoord

Edward Sturing staat nu bijna twee maanden aan het roer bij Vitesse. De clubman is sinds 20 november de hoofdtrainer van de club. Sinds zijn komst is de club van de achttiende plaats naar de zeventiende plaats geklommen. De voorsprong op hekkensluiter Volendam bedraagt nu één punt. Sturing heeft met Vitesse in de afgelopen zes wedstrijden in totaal vier punten gepakt. Zo werd er gewonnen van Heracles Almelo en afgelopen week werd er dus gelijkgespeeld tegen FC Utrecht.

Tegen Utrecht maakte Davy Pröpper voor het eerst sinds een lange tijd weer minuten voor de club. Samen met Marco van Ginkel zou hij het middenveld van Vitesse kunnen vormen. Op papier kan Sturing dan over een ijzersterk middenveld beschikken. Het probleem van Vitesse is dat er echt te weinig wordt gescoord. We zijn nu op de helft van de competitie en de club heeft pas twaalf doelpunten gemaakt. Dit is met afstand het minste van de gehele Eredivisie.

Landskampioen Feyenoord is eigenlijk helemaal niet zo slecht begonnen aan dit seizoen. Doordat PSV nog geen enkele keer punten heeft laten liggen lijkt het echter wel dat de Rotterdammers bezig zijn aan een dramatisch seizoen. De achterstand bedraagt al twaalf punten, maar met 39 punten doet de club het eigenlijk goed. In de afgelopen speelronde liep de club wel tegen een pijnlijk gelijkspel op. Er leek niks aan de hand tegen NEC. De 2-0 voorsprong werd uiteindelijk nog weggegeven en na negentig minuten eindigde de wedstrijd in 2-2.

Arne Slot kan tegen Vitesse in ieder geval geen gebruik maken van Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Yankuba Minteh en Ramiz Zerrouki. Deze vier spelers doen namelijk met hun land mee aan de Afrika of Azië Cup. Slot heeft daardoor weinig opties in de aanval. Met Santiago Giménez kan hij wel gebruik maken van de meest trefzekere spits van de Eredivisie. In 17 wedstrijden scoorde de Mexicaan al 19 keer en gaf hij ook nog eens 4 assists.

Onze voorspelling

Vitesse lijkt elke week wat beter te gaan voetballen, maar voor een overwinning tegen een topclub lijkt het nog te vroeg. Feyenoord liep een blauwtje tegen NEC en zal zich willen revancheren in Arnhem. De Rotterdammers scoorden er de afgelopen weken op los, terwijl Vitesse het doel nauwelijks weet te vinden. Daarom is onze voorspelling ‘Beide teams scoren: Nee’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij Bet365.

Beide teams scoren: Nee

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – RKC Waalwijk

Het Ajax van trainer John van ‘t Schip lijkt zich te hebben versterkt met Jordan Henderson. De oud-captain van Liverpool en Engeland komt transfervrij over vanuit Saudi-Arabië en moet de selectie van de Amsterdammers van wat broodnodige ervaring voorzien. Doordat Henderson nog een werkvergunning zal moeten regelen zal hij niet mee mogen doen tegen RKC. Afgelopen week nam Ajax het nog op tegen Go Ahead Eagles. Dankzij goed werk van keeper Diant Ramaj wisten de Amsterdammers uiteindelijk met 2-3 te winnen in Deventer.

Sinds John van ‘t Schip het heeft overgenomen lijkt de aanval van de Amsterdammers weer een beetje tot leven te komen. Brian Brobbey en reservespits Chuba Akpom scoren de laatste maanden met gemak onder Van ‘t Schip. De defensie van Ajax heeft het daarentegen zwaar. De club krijgt echt te veel doelpunten tegen. Al 32 in de eerste seizoenshelft. Degradatiekandidaat én tegenstander RKC Waalwijk heeft er bijvoorbeeld pas dertig tegen gekregen.

RKC staat nu op de zestiende plaats van de Eredivisie. Aan het einde van het seizoen zal dat play-offs tegen degradatie betekenen. Daar zijn we nog lang niet en RKC zal er alles aan doen om volgend jaar weer in de Eredivisie uit te mogen komen. De ploeg van Henk Fraser begon slecht aan het seizoen en stond zelfs even laatste. In de laatste vijf wedstrijden zijn de resultaten van de ploeg uit Waalwijk weer wat beter. Zo werden er vijf punten gepakt.

Trainer Henk Fraser heeft zijn selectie versterkt met Mats Seuntjes. De aanvaller vertrok in de zomer nog bij RKC om zijn geluk te beproeven bij FC Utrecht. Hier kwam Seuntjes niet uit de verf, waardoor hij nu weer terugkeert op het oude nest.

Voorspelling Ajax – RKC Waalwijk

Ondanks dat het niet lekker loopt bij de Amsterdammers, blijft de club natuurlijk de favoriet voor dit duel. Dit laten de odds dan ook zien. Ajax is op papier te sterk voor RKC, maar dit seizoen zorgt de achterhoede van de Amsterdammers voor wat problemen. Dit is een patroon dat Ajax nog niet lijkt te doorbreken. Tip: wedden op ‘Ajax wint én beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.37 bij Bet365.

Ajax wint én beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
6+
Lammers reageert op Twente-transfer: “Dat spreekt me heel erg aan”
11:30
3+
Guardiola spreekt zich uit over ‘City-vertrek’
11:15
34+
Sneer voor ‘zeurderige’ Derksen: “Doei!”
11:00
126+
‘Woede om ‘kotsmisselijk’ Ajax-schandaal’
10:45
17+
Onana prijst United-beslissing: “Lastig seizoen, maar…”
10:30
30+
Haaland verklaart tegenvallend EK: “Zag het aan de gezichten…”
10:15
174+
‘Groot Feyenoord-dilemma voor Brian Priske’
10:00
57+
SN Transferoverzicht zomer 2024: geen Weghorst, wel Lammers voor FC Twente
09:40
26+
Willem II voelt druk: “Megabelangrijk, anders is de klap extra groot”
09:25
189+
”Aandachtsgeile idioot’ nóóit meer op tv’
09:23
143+
Voorbeschouwing Benfica – Feyenoord: Belangrijke test richting Johan Cruijff Schaal
09:23
0+
Voorspelling Benfica – Feyenoord: Gelijkspel in eerste echte test van Priske
09:10
72+
Zien: Slot boekt eerste succesje met Liverpool
08:50
537+
Feyenoord gaat voor titel: beter dan PSV én Ajax?
08:33
84+
Eredivisie-topscorer dient zich aan: “Daar wil ik ook tussen staan”
08:17
635+
‘Giménez hakt knoop door over Feyenoord-vertrek’
23:35
186+
Sam Lammers laat PSV-kassa rinkelen
23:23
1660+
“Blijkbaar geen geld niet voor Wout Weghorst”
23:14
97+
NAC krijgt Engelse concurrentie voor Feyenoorder
23:00
32+
Valse start voor Club Brugge
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie