Voorbeschouwing: Engeland en Frankrijk willen hun perfecte score behouden

Foto: Voorbeschouwing: Engeland en Frankrijk willen hun perfecte score behouden

Terwijl de finaleronde van de Nations League wordt afgewerkt zijn andere landen druk met de kwalificatiereeks voor het EK 2024. Zo ook Engeland en Frankrijk, die allebei tot nu toe alle wedstrijden wonnen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Engeland – Noord-Macedonië en Frankrijk – Griekenland.

Engeland – Noord-Macedonië

Op Old Trafford hoopt vooral Trent Alexander-Arnold dat hij zijn vorm van de laatste interland nog steeds heeft. De rechtsback van weleer speelde nu als aanvallende middenvelder, met rugnummer 10. Hij zette de aanval op voor de eerste goal tegen Malta en verdubbelde daarna zelf de voorsprong. Door goals van Harry Kane en Callum Wilson werd het uiteindelijk 0-4. In maart werd ook al van Italië (1-2) en Oekraïne (2-0) gewonnen.

Voor Noord-Macedonië zou het schitterend zijn zich weer voor het EK te kwalificeren, nadat het land twee jaar geleden voor het eerst op een eindtoernooi te zien was. De start was prima, met een 2-1-zege op Malta, maar daarna werd in eigen huis met 2-3 verloren van Oekraïne. En dat was vooral een teleurstelling omdat de Macedoniërs bij rust nog op een 2-0-voorsprong stonden. Het vertrouwen zal zodoende een knauw hebben gekregen.

Bukayo Saka werd in de rust gewisseld door bondscoach Gareth Southgate, maar dat was alleen uit voorzorg zei hij na de wedstrijd. Phil Foden hoopt op een basisplek, net als City-teamgenoten Kyle Walker, John Stones, Kalvin Phillips en Jack Grealish, die allen negentig minuten op de bank zaten. Bij tegenstander Noord-Macedonië is Visar Musliu geschorst na zijn rode kaart tegen Oekraïne. De kans is groot dat Darko Velkovski hem vervangt in de basisopstelling.

Onze voorspelling

Engeland won tot nu toe drie keer en kreeg pas één tegengoal, terwijl op het WK ook al drie keer de nul werd gehouden. Dat lijkt ook tegen Noord-Macedonië een aannemelijk scenario. Daarom is onze voorspelling ‘Engeland wint en houdt de nul’. Dit heeft een odd van 1.57 bij Bet365.

Engeland wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frankrijk – Griekenland

De pijlen zijn inmiddels volledig gericht op het EK en dat moet een net iets groter succes worden dan de tweede plek die Frankrijk behaalde op het afgelopen wereldkampioenschap. Didier Deschamps heeft in ieder geval een prima start aan de kwalificatiereeks achter de rug. Afgelopen vrijdag was de 0-3 bij Gibraltar misschien niet de monsterzege waar men op gehoopt had, maar na de zeges op Nederland (4-0) en Ierland (0-1) wel de derde keer in drie duels dat de nul gehouden werd.

Griekenland weet dat het een lastige kwalificatiereeks gaat worden, in een poule met Frankrijk en Nederland. De Grieken hopen op een misstap van een van die twee en dan moet ook met Ierland afgerekend worden. Tot nu toe is het dan ook extra lekker dat van Gibraltar (0-3) en Ierland (2-1) gewonnen is. Anastasios Bakasetas was met een goal en een assist de grote man aan Griekse zijde. De Grieken moeten wel beter gaan presteren in uitwedstrijden, want de zege op Gibraltar was de eerste na drie niet gewonnen uitduels op een rij.

Brice Samba mocht zijn debuut maken onder de Franse lat door een blessure van Mike Maignan en het is onduidelijk of hij nu kan terugkeren. Ferland Mendy en Adrien Rabiot zijn geblesseerd, terwijl Wesley Fofana hoopt nu zijn tweede interland te gaan spelen. Bij Griekenland werd Petros Mantalos met een blessure gewisseld, dus hij lijkt niet te kunnen spelen. Ook Andreas Bouchalakis en Dimitris Giannoulis zijn geblesseerd. Manolis Siopis mag door de afwezigen hopen op een basisplaats.

Onze voorspelling

Het moge duidelijk zijn dat het thuisland de grote favoriet is voor deze wedstrijd. Kwalitatief is er een groot verschil tussen deze landen, maar Frankrijk is ook nog eens prima in vorm. De zege kan wel eens wat hoger gaan uitvallen door deze verschillen. Tip: wedden op ‘Frankrijk wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Bet365.

Frankrijk wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
10+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
21+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
32+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
40+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
31+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
279+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
305+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
33+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
68+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
34+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
25+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
624+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
1125+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
1236+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
774+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
279+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
429+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
208+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1504+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
228+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie