Voorbeschouwing: Ajax en Feyenoord vechten in De Klassieker ook om de koppositie

Foto: Voorbeschouwing: Ajax en Feyenoord vechten in De Klassieker ook om de koppositie

De Klassieker: elk Eredivisieseizoen is dit dé wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt. Het ultieme affiche in het speelschema van het Nederlandse voetbal. Maar nu is dat wellicht wel meer dan tevoren het geval. Want er staat heel veel op het spel. Niet alleen de eer, maar ook de koppositie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Ajax – Feyenoord.

Ajax: teaminfo en vorm

Ajax ruikt bloed. En dat is ook niet zo gek. Want met een achterstand van drie punten op Feyenoord is de eerste plek binnen handbereik, ook omdat Ajax een beter doelsaldo heeft (+45 om +33). Voeg daaraan toe dat John Heitinga sinds zijn aanstelling alle zeven Eredivisiewedstrijden winnend wist af te sluiten en je ziet waarom het logisch is dat er vertrouwen is in de hoofdstad.

En dat terwijl het opnieuw niet echt lukte om te sprankelen. Net als bij zeges op Excelsior (1-4), RKC Waalwijk (3-1), Vitesse (1-2) en NEC (1-0) was ook de 2-4 uit bij sc Heerenveen niet een wedstrijd waar de fans nog lang over zullen doorpraten. De grootste kwaliteit is natuurlijk om zulke wedstrijden gewoon te winnen en dat is ook wat Ajax voorlopig doet.

Het begint vrij saai te worden om het over de opstelling van Ajax te hebben. Ahmetcan Kaplan is de enige speler die verstek moet laten gaan voor deze strijd, maar verder kan de opstelling grotendeels wel ingevuld worden. Het lijkt alleen de vraag wie er naast Edson Álvarez mag beginnen op het middenveld: Davy Klaassen of Kenneth Taylor.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord: teaminfo en vorm

De sfeer kan er niet beter in zitten bij Feyenoord dan op dit moment. Want op een zege op Shakhtar Donetsk hoopte iedereen natuurlijk, maar niemand had van tevoren verwacht dat er met liefst 7-1 gewonnen zou worden. Hierdoor plaatsten de mannen van Arne Slot zich voor de kwartfinales van de Europa League, een enorm knappe prestatie. En dan strijdt Feyenoord ook nog meer om de titel én de beker.

En in de Eredivisie blijven de resultaten ook prima. Naast Ajax is Feyenoord de enige club die de laatste vijf duels winnend wist af te sluiten. De duels met sc Heerenveen (1-2), AZ (2-1), Fortuna Sittard (2-4), FC Groningen (1-0) en FC Volendam (2-1) bleken moeizaam, maar leverden allemaal drie punten op. Feyenoord is niet vies van een doelpunt in de slotfase, zoals recentelijk gebeurde tegen PSV, AZ en Groningen.

Het is voor de Klassieker vooral de vraag hoe okselfris iedereen uit de clash met Shakhtar is gekomen. Marcos López werd met een kwetsuur naar de kant gehaald, terwijl Alireza Jahanbakhsh ook niet helemaal fris oogde in de slotfase. Quilindschy Hartman was ziek, dus het is de vraag of hij weer beter is. Justin Bijlow, Quinten Timber en Patrik Wålemark doen sowieso niet mee. Trainer Arne Slot maakte wel van de riante voorsprong gebruik door een aantal basisspelers vroegtijdig naar de kant te halen.

Doelpunt na 77:59

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan heeft de thuisploeg een groot voordeel. Van de laatste zes ontmoetingen werden er vijf gewonnen, tegenover één gelijkspel. Het doelsaldo is met 14-3 dan ook ruim in Amsterdams voordeel. Eerder dit seizoen speelden de twee al tegen elkaar in De Kuip. Na een openingsgoal van Igor Paixão zorgde Davy Klaassen voor de beslissende 1-1.

Wedtip Ajax – Feyenoord

De Klassieker is zelden op zulke hoogspanning gespeeld als deze wedstrijd. Beide teams zijn in vorm door te winnen in moeizame wedstrijden. De combinatie van de Europese wedstrijd van donderdag, het thuisvoordeel en de goede reeks van Ajax tegen Feyenoord laat ons de thuisploeg als favoriet zien. Tip: wedden op ‘Ajax wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij Bet365.

Ajax wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie