Vertonghen begrijpt niets van Nederlandse pers: “Ongelooflijk”

Foto: Vertonghen begrijpt niets van Nederlandse pers: “Ongelooflijk”

Jan Vertonghen heeft vol verbazing gekeken naar de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman over spits Brian Brobbey bij Rondo. Ook is de oud-Ajacied het niet eens met hoe kritisch de Nederlandse media is. Dat zei hij in de podcast Football is Life van Siem de Jong, Diana Kuip en Daley Blind.

Jan Vertonghen neemt het op voor Brian Brobbey

“Daley kan daar natuurlijk niet zoveel over zeggen, maar ik wel”, begint Vertonghen zijn verhaal over de kritiek van Koeman op Brobbey. “Ik vind het toch wel echt ongelofelijk hoe groot het verschil is tussen de Belgische en de Nederlandse pers. Natuurlijk hebben ze in België kritiek als het niet goed gaat, wat ook moet”, aldus Vertonghen.

“Maar hoe er in de Nederlandse pers wordt omgegaan tussen in dit geval de bondscoach en de pers…”, verzucht Vertonghen. “Ik heb dit interview over Brobbey toevallig gezien. Ik snap echt niet hoe je dingen zo naar buiten wil brengen. Natuurlijk geeft hij toe dat hij fout zat, maar waarom hou je dat gewoon niet binnenskamers?”

Kritiek op Nederlandse pers

Dan richt Vertonghen zich op de Nederlandse pers: “Het lijkt alsof mensen in Nederland de verplichting hebben om heel veel info aan de pers te moeten geven. Ik volg het Nederlandse voetbal en ik vind het, als ik naar die persconferenties kijk, echt elke keer ongelofelijk”, benadrukt Vertonghen.

“De Nederlandse pers is de hardste pers die ik in mijn carrière heb gezien in de landen waarin ik heb gespeeld”, verzekert de Belg. “Ik heb in twee jaar tijd één interview gegeven tijdens mijn periode in Portugal. Als je in Nederland langs de mixed zone loopt en niet stopt, dan ben je arrogant.”

Ben jij het eens met de kritiek van Vertonghen?

  • Ja
  • Nee
314+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie