‘Verrassende nieuwe club voor Arne Slot’

Foto: ‘Verrassende nieuwe club voor Arne Slot’

Arne Slot werd zondag op de persconferentie van de topper tussen PSV en Feyenoord verrast met de suggestie dat hij op het lijstje bij Bayern München staat. De oefenmeester lachte die interesse handig weg met een opmerking over zijn collega-trainer Peter Bosz, maar de kans lijkt erg groot dat Slot komend seizoen uit Rotterdam vertrekt nu er meerdere grotere clubs in Europa op zoek zijn naar een nieuwe trainer.

Feyenoord-trainer Arne Slot in beeld bij Europese clubs

Slot schoot op de persconferentie enigszins in de lach over de opmerking dat Bayern de oefenmeester op het lijstje zou hebben staan. De oefenmeester hield zich vervolgens op de vlakte wat hij daarvan vindt. “Daar kan ik echt geen antwoord op geven, maar mooi dat ik op een lijstje sta.”

Bayern lijkt echter niet de enige Europese club waar Slot komende zomer aan de slag kan. Afgelopen zomer was er al interesse van Totten Hotspur, maar Slot ging niet op de advances van de Engelse club en verlengde bij Feyenoord zijn contract tot medio 2026. “Opmerkelijk was dat Slot in die periode óók al een gesprek had met Chelsea, dat naar zijn diensten hengelde voordat de Argentijnse coach Mauricio Pochettino de baan van hoofdtrainer kreeg”, schrijft De Telegraaf.

De Argentijn presteert echter slecht dit seizoen met The Blues, die slechts op een elfde plek staan in de Premier League. Na het 1-1 gelijke spel tegen Brentford riepen fans van Chelsea opnieuw om het ontslag van Pochettino. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Chelsea wederom binnenkort op zoek gaat naar een nieuwe trainer.

Leverkussen of Brighton voor Slot?

De ochtendkrant stelt dat er dan ook weleens een sneeuwbaleffect kan gaan ontstaan vanwege het gegeven dat veel grote Europese clubs op zoek zijn naar een nieuwe coach en daarvoor dezelfde namen in beeld zijn. “Slot is vanwege zijn aanvallende en attractieve stijl, het veroveren van de landstitel, een paar prima optredens van zijn ploeg in de Champions League en een mogelijke tweede opeenvolgende hoofdprijs (de KNVB-beker) met coaches als Xabi Alonso van Bayer Leverkusen, de Italiaan Roberto De Zerbi van Brighton en de bij Chelsea vroeg weggestuurde Graham Potter (ex-Brighton) wederom vol op de radar verschenen.”

Xabi Alonso is de droomkandidaat van Bayern, maar de Spanjaard is ook in beeld bij Liverpool. Kiest de Spanjaard voor de Duitse topclub, dan lijkt Brighton-trainer De Zerbi de grootste kanshebber om trainer van The Reds te worden. “In dat geval komt de job van hoofdcoach vrij bij Brighton, waar een trainer dik 5 miljoen euro per jaar verdient”, schetst De Telegraaf. Ook is het de vraag of Manchester United wel doorgaat met Erik ten Hag, die onder druk staat vanwege het moeizame seizoen die de Mancunians doormaken. Graham Potter zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd voor een mogelijke opvolging van de Nederlander. Opvallend genoeg werd Potter recentelijk ook nog gelinkt aan een mogelijke trainersjob bij Ajax.

“Feyenoord is onder alle omstandigheden rustig onder de situatie, omdat Slot nog dik twee jaar vastligt en er vorig seizoen geen vertrekclausule in zijn contract is opgenomen. Dat betekent dat de Rotterdammers in de zomer opnieuw de hoofdprijs kunnen vragen als er een aanbod komt voor Slot”, besluit de krant.

Verwacht jij dat Slot naar een van de volgende clubs gaat?

  • Ja, naar Bayern München
  • Ja, naar Chelsea
  • Ja, naar Brighton
  • Ja, naar Bayer Leverkussen
  • Ja, naar Manchester United
  • Nee, naar een andere club
  • Nee, blijft bij Feyenoord
3611+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie