Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot gooit de boel om

Foto: Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot gooit de boel om

Feyenoord speelt donderdagavond om 21.00 in Stadio Olimpico met een heel ander elftal dan in de heenwedstrijd. De tactiek tegen AS Roma blijft hetzelfde, maar de invulling van de poppetjes gaat trainer Arne Slot deze keer anders invullen. Alles om eindelijk dat vervelende AS Roma van zich af te schudden en zich te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen AS Roma

De belangrijkste reden voor Slot om weer te wisselen is de terugkeer van enkele sterkhouders. In Stadio Olimpico, zijn in tegenstelling tot in De Kuip, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber er weer bij. De rechtsback keert terug na ziekte, Timber is weer fit genoeg nadat hij in het bekerduel met AZ (1-0) een bal tegen zijn hoofd kreeg aangeschoten van Igor Paixão.

In het heenduel van de tussenronde begon Santiago Giménez op de bank. De Mexicaanse spits viel uiteindelijk in en deed bijna de volledige tweede helft mee. Hij was namelijk fysiek niet in orde om een hele wedstrijd te spelen. Inmiddels kan Giménez wel starten en Slot ziet geen redenen om zijn spits die in een vormdip verkeert te slachtofferen.

Giménez en Paixão moeten de Roma-verdediging gaan pijnigen

Dat kan ook niet omdat er geen alternatieven zijn in de 23-koppige selectie. Ayase Ueda deed het aardig met veel dreiging, maar ook veel balverlies. In de eerste wedstrijd van de tussenronde van de Europa League was niet de Japanse spits, maar Igor Paixão de uitblinker. Hij werd thuis tegen RKC Waalwijk afgelopen zondag gespaard door Slot en lijkt te mogen beginnen vanaf links. Al blijft de vraag of de Braziliaanse vleugelflitser niet weer vanaf rechts gaat spelen.

Dat deed hij namelijk vorig seizoen in het kampioensjaar ook regelmatig. De van origine linksbuiten weet dus heel goed hoe hij met zijn rechterbeen op rechts kan spelen. Slot is alleen een coach die vast houdt aan spelpatronen en zijn spelers over het algemeen het vertrouwen geeft. Hij wil daarom ook dat zoveel mogelijk spelers in zijn kracht komt te spelen. Paixão’s grote kracht is vanaf links naar binnentrekken, dreigen en met rechts uithalen of de voorzet geven. Daar komt bij dat de wisselwerking met Quilindschy Hartman uitstekend is. De linksback kan zo mooi over Paixão heenkomen om met zijn goede linker de uitdraaiende voorzet te geven. De goede wedstrijd van Luka Ivanusec tegen RKC zal Slot wel lichtelijk laten twijfelen, maar dan denkt Slot weer aan de heenwedstrijd tegen Roma en weet hij genoeg. Paixão moet op links gaan starten.

Vorig seizoen scoorde Paixão nog tegen AS Roma in Stadio Olimpico toen hij inviel als rechtsbuiten. Speelt hij donderdagavond vanaf links of toch rechts?

AS Roma op snelheid te verslaan in de ruggen van Mancini en Llorente

Yankuba Minteh is een huurspeler en is dreigend en heeft snelheid. Hij mist alleen het technische vernuft, het schot en de voorzet om daar nog meer uit te halen. Zijn snelheid is echter zo’n groot wapen dat hij met de regelmatig aanvallende Roma-backs wel raad weet. Zij worden gedwongen om te verdedigen en hebben dat liever niet. Ook kan hij samen met Paixão achter de ruggen van de zwakke centrale verdedigers Gianluca Mancini en Diego Llorrente vertrekken op weg naar het Romeinse doel.

Dus Slot zal daaraan vast houden en ziet ook geen redenen om Giménez aan de kant te houden. Geertruida en Timber krijgen ook gelijk een basisplaats, aangezien zij op dit moment de spelers zijn die veruit het beste in vorm zijn. Dan kom je dus uit op een opstelling waarin Slot veel verandert, maar die eigenlijk heel logisch is. Andere poppetjes, dezelfde speelwijze. Om uiteindelijk aanvallend via de snelle flanken nu wel de spits in staat te stellen om te scoren. Dan kan Giménez namens Feyenoord eindelijk afrekenen met dat verdomd vervelende Roma.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen AS Roma in Stadio Olimpico (donderdag 21.00 uur)

Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Giménez, Paixão.

Zou jij dezelfde Feyenoord-opstelling maken als Slot?

  • Ja, precies dezelfde
  • Nee, ik zou Ivanusec én Paixão laten spelen
  • Nee, ik zou Zerrouki een basisplaats geven
  • Nee, ik zou het totaal anders doen
1159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
54+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
21+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
19+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
58+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
179+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
138+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
164+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
88+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
325+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
623+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
215+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
303+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
110+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
30+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
29+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
160+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
254+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
33+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
55+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie