Veldwijk trekt naar Spaanse club van Schreuder en stinkend rijke gokeigenaar

Foto: Veldwijk trekt naar Spaanse club van Schreuder en stinkend rijke gokeigenaar

CD Castellón heeft er een nieuwe troef bij in hun jacht naar promotie naar LaLiga: Lars Veldwijk. Dat maakte de club op 1 februari bekend. Overigens was er geen haast bij de deal, aangezien Veldwijk zonder club zat nadat zijn contract in Zuid-Korea werd verscheurd. Bij Castellón, dat bovenaan staat in de Primera Federación – Grupo II, is Dick Schreuder de coach.

Lars Veldwijk versterkt ambitieuze club van Dick Schreuder

Veldwijk zat zonder club na zijn vertrek bij Suwon City. Bij de Zuid-Koreaanse club werd hij weggestuurd nadat hij in beschonken toestand achter het stuur kroop. Het afgelopen half jaar was Veldwijk dus op zoek naar een nieuwe club en die heeft hij gevonden in Castellón.

De ploeg die eerste staat op het derde niveau van Spanje wordt gerund door de Grieks-Canadese miljonair Haralabos Voulgaris, die zijn geld verdiende met gokken. Voulgaris won geld door in te zetten op de NBA, de nationale basketbalcompetitie in de Verenigde Staten. Met Castellón heeft hij ambitieuze plannen: promoveren naar het hoogste niveau in Spanje.

Bekende gezichten

Onder de Spaanse zon komt de 32-jarige Veldwijk een hoop bekenden tegen. Schreuder is er trainer en nam Johan Plat als assistent en Dennis van der Meulen mee als video-analist van PEC Zwolle. Ook voetballen de (halve) Nederlanders Haris Medunjanin, Daijiro Chirino, Gervane Kastaneer en Jozhua Vertrouwd er.

Voetbalavonturier Veldwijk

Veldwijk zelf heeft er al een heel voetballeven opzitten, wat hem onder meer langs Zwolle bracht. In 2015/16 speelde hij een jaartje op huurbasis voor PEC. Verder voetbalde Veldwijk voor FC Dordrecht, Excelsior, Nottingham Forest, KV Kortrijk, Aalesund, FC Groningen, Sparta Rotterdam en in Zuid-Korea voor Jeonbuk Hyundai en Suwon FC.

Is dit niveau te laag voor Veldwijk?

  • Ja
  • Nee
88+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie