Vandaag Inside-tafelgast door het stof: ‘Absurd verhaal’

Foto: Vandaag Inside-tafelgast door het stof: ‘Absurd verhaal’

Steven Brunswijk was dinsdagavond één van de tafelgasten bij Vandaag Inside toen Johan Derksen het ‘kaarsenverhaal’ vertelde. De comedian moest lachen om het absurde verhaal, maar zegt donderdagavond aan tafel bij Op1 dat het nooit de bedoeling is geweest om iemand te kwetsen.

“Ik hoorde een verhaal dat zo absurd was, dat kan niet waar zijn”, begon Brunswijk zijn relaas. Toen Derksen dinsdag het verhaal vertelde begonnen de gasten aan tafel, waaronder Brunswijk, hartelijk te lachen. De comedian bood dan ook excuses aan voor het voorval. “Het is nooit mijn intentie om iemand te kwetsen.” Brunswijk had nooit stilgestaan dat het verhaal zeer kon doen bij slachtoffers van seksueel geweld. “Het is niet dat in me opkwam: oké, hij vertelt nu een verhaal waar hij echt een vrouw aangerand, verkracht heeft en dat ik daar bewust om lach. Dat is nooit mijn intentie geweest.”

Klare taal

In Vandaag Inside sprak Derksen donderdag klare taal: “Ik kom langzamerhand tot de conclusie dat er geen ruimte meer is voor dit programma. De cancel- en woke cultuur is groot en is tegen ons. Als we nu door zouden gaan, dan zitten we hele tijd met de handrem erop te praten.”

“Ik ben er klaar mee”, stelt Derksen. “Als je twintig jaar voor een radiostation werkt en je doet 600 Schouwburgen, en je glijdt één keer uit en je wordt meteen geliquideerd. Ik ben overal ontslagen. Er is in Nederland geen plaats meer voor Johan Derksen. Ik geloof dat het voor alle partijen beter is als ik naar Grolloo ga en jullie mij hier niet zien.”

Einde programma?

Wat presentator Wilfred Genee is dat ook meteen het einde van Vandaag Inside. “Samen uit, samen thuis.” Derksen is het niet eens met zijn collega en hoopt dat de anderen wél aanblijven. “Nee, jullie moeten niet solidair zijn”, vertrouwde hij Genee en René van der Gijp toe.

Derksen onthulde deze week dat hij zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo’n vijftig jaar geleden zou hij een bewusteloze vrouw hebben gepenetreerd met een kaars, al nuanceerde hij dat verhaal woensdagavond.

TIP: Pak €250 euro bonus door te gaan gokken bij Circus!

Moet Vandaag Inside stoppen?

  • Ja
  • Nee
551+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie