‘Van ‘t Schip wees Ajax af’

Foto: ‘Van ‘t Schip wees Ajax af’

John van ‘t Schip kon de assistent van Ajax-trainer John Heitinga worden. De oud-bondscoach van Griekenland vertelde bij Viaplay dat hij benaderd is door de Amsterdammers. Van ‘t Schip had met zijn afwijzing wel een suggestie voor de Amsterdammers

Tafelgenoot Frank de Boer liet zich ook al uit over informele gesprekken met Edwin van de Sar. Van ‘t Schip werd wel officieel gevraagd. “Ik had als hoofdcoach wel oren naar Ajax. Maar ik heb gekeken naar wat mijn rol zou zijn en ik voel mij geen assistent”, zei de oud-bondscoach van Griekenland in de studio.

Bij Dwight Lodeweges kreeg Ajax wel een ‘ja’. Van ‘t Schip begrijpt die keuze wel. “Ik heb wel aangegeven dat Dwight, met wie ik nog gewerkt heb, wel zo’n type is. Hij is een goede veldtrainer. Je gaat kijken naar combinaties en ik denk dat Dwight samen met John een goede combinatie kan zijn.”

Van ‘t Schip en De Boer zijn niet de enige oud-Ajacieden die de club de helpende hand hebben aangereikt. Ook Fred Grim deed in een interview met Ajax Showtime een open sollicitatie. “Beleid, visie, de uitvoering daarvan en het bewaken daarvan. Of het allemaal verloopt zoals we met elkaar hebben afgesproken. Maar ik ben nog te jong en heb nog veel te veel energie om in de Raad van Commissarissen te gaan zitten.”

Heitinga en Lodeweges zitten tegen Cambuur Leeuwarden (zondag, red.) voor het eerst samen op de bank bij Ajax. De Amsterdammers wonnen hun eerste wedstrijd onder leiding van Heitinga met 1-4 van Excelsior. Het duel in Leeuwarden begint om 12.15 uur.

Komt Lodeweges uit de koker van Van ‘t Schip?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie