Van ‘t Schip geeft signaal af: “Niets mee te maken”

Foto: Van ‘t Schip geeft signaal af: “Niets mee te maken”

John van ‘t Schip laat de aankoopbedragen van Ajax-spelers niet meewegen in het samenstellen van zijn elftal. De trainer stelt dat hij elke wedstrijd vooral kijkt naar de ideale formule om tegenstanders over de knie te leggen.

Ajax-trainer kijkt niet naar transferbedragen

Ajax spendeerde afgelopen zomer wederom enorme bedragen op de transfermarkt. Gastón Ávila is er daar een voorbeeld van, maar oordeelde Van ‘t Schip op de persconferentie van zondagavond: “Daar heb ik niets mee te maken. Ik heb te maken met het elftal en een selectie van 23 man. Wij kiezen degenen waarvan wij denken: die moeten spelen.”

“Ik kijk niet naar wie het meest of het minst heeft gekost. We kijken naar de balans in het elftal. Het bedrag dat ertegenover staat, is voor mij niet belangrijk”, aldus Van ‘t Schip, die wel blij is met spelers als Chuba Akpom. “We willen competitie binnen de selectie. Hij heeft een bepaalde kwaliteit die we op dit moment gebruiken bij het inbrengen. We hebben op de training gezien dat hij goed afmaakt en goed kan koppen. Hij is alert voor het doel.”

Ook Branco van den Boomen maakte indruk op Van ‘t Schip. “Hij is een goed wapen gebleken tijdens de laatste twee wedstrijden. Hij kan meevoetballen, is aanspeelbaar en vindt oplossingen. Als hij het spel voor zich heeft, kan hij het verplaatsen met lange en korte ballen. Hij heeft aangetoond op wat voor manier we hem kunnen gebruiken.”

De juiste keuze van Van ‘t Schip?

  • Ja
  • Nee
992+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie