Van Nistelrooij haalt uit naar eigen ploeg: “Onacceptabel”

Foto: Van Nistelrooij haalt uit naar eigen ploeg: “Onacceptabel”

PSV won uiteindelijk met 5-2 van SC Cambuur in het eigen Philips Stadion, maar de Eindhovenaren begonnen niet heel erg voortvarend aan hun thuisduel. Oefenmeester Ruud van Nistelrooij vond zelfs dat zijn spelers ‘onacceptabel’ voetbal op de mat legden…

Voor de camera van ESPN zegt de voormalige goalgetter: “Natuurlijk ben ik geïrriteerd over hoe je de eerste 25 minuten begint. De energie en ambitie waarmee je uit de kleedkamer komt. Dat is onacceptabel. Dan is het aan alles te weinig. Je hebt geluk, want ze maken er één, maar ze kunnen er ook drie maken. Zo zorg je zelf voor een uiterst moeizame avond. Dat mag niet gebeuren, maar het is voor mij een vraagteken waarom dit gebeurt.”

Of… eigenlijk niet helemaal, want hij verwijt zijn ploeg gewoonweg een gebrek aan inzet: “Je moet laten zien hoe ambitieus je bent. Dat zie je aan de lichaamshouding van de spelers. Je moet niet van alles roepen, maar je moet laten zien dat je er alles voor wil doen en laten. Dat vond ik heel opvallend. De laatste keer dat ik dit zag was bij Cambuur uit. Het zal onderschatting zijn. Maar dat kan PSV zich niet veroorloven.”

Xavi Simons als lichtpuntje

Van Nistelrooij deelt overigens wel één compliment uit, en wel aan Xavi Simons: “Hoe híj aan de wedstrijd begon, daar kan ik niets van zeggen. Als je negentien jaar bent, dan is dat het voorbeeld dat je wilt zien. Hij maakt de 1-1, hij is constant bezig met de juiste focus, inzet, passie en energie. Dat is een basis om succesvol te zijn. Hij was geweldig vandaag.”

Klopt dit?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie