‘Van Gaal doet Oranje-sterren tekort’

Foto: ‘Van Gaal doet Oranje-sterren tekort’

Arnold Mühren werd in 1988 Europees kampioen met het Nederlands elftal. Het is vooralsnog de enige hoofdprijs uit de geschiedenis van Oranje, maar volgt er dit jaar ook een wereldtitel? De oud-international is vooralsnog niet enthousiast…

Oranje plaatste zich afgelopen zaterdag voor de kwartfinale van het WK. Mühren schrijft in De Telegraaf: “Een winnende coach heeft altijd gelijk en ik ben ook trots dat we bij de laatste acht zitten, hoor. Ik kan me alleen niet aan de indruk onttrekken dat de liefhebber net als ik denkt. Wat vinden we er nu van dat we met heel Oranje de Verenigde Staten op onze eigen helft staan op te wachten? De VS is toch niet een topland in het mondiale voetbal?”

Mühren vervolgt: “Je doet met dat opwachten en counteren een aantal belangrijke spelers tekort. Maar Van Gaal had een plan voor deze wedstrijd en dat heeft hij uitgewerkt. Misschien had hij diep van binnen ook wel aanvallender willen spelen, maar denkt hij dat het elftal daartoe niet in staat is met bepaalde spelers. Nu dacht hij: laat de VS maar stormen en dan komen wij met de tegenstoten.”

“Het is alleen zo raar om te zien dat Nederland een groot deel van de wedstrijd niet verder dan vijf meter over de middenlijn staat. Zelf kan Van Gaal onmogelijk tevreden zijn geweest in de rust, want een coach die twee spelers tegelijk wisselt in de pauze wil duidelijk wat anders zien van zijn ploeg. Dat zijn elftal er na rust wat meer uitkwam, had vooral te maken met de ruimtes die groter werden dankzij de Amerikanen. Bij hen was het beste eraf”, aldus Mühren.

Nederland wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie