Van Gaal blij met Oranje-vervangers

Foto: Van Gaal blij met Oranje-vervangers

Louis van Gaal moest een aantal namen wegstrepen tijdens de wedstrijd tegen Polen. De bondscoach baalde van de blessures, maar erkende dat vervangers Brian Brobbey en Ryan Gravenberch klaar zijn om te knallen voor Oranje. Dat betekent wel slecht nieuws voor Edgar Davids. 

“Wij moesten nu Edgar Davids laten meedoen op de training, omdat we anders niet elf-tegen-elf konden spelen”, zei de bondscoach op de persconferentie. Tegen Polen zag Van Gaal Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners én Memphis Depay afhaken met een blessure. Dat is een flinke streep door de rekening. “Zeker nu”, zei Van Gaal, wijzend op het naderende WK. 

Nederlands elftal 

De trainer maakt zich zorgen. “Memphis heeft ook wedstrijden nodig. Dat komt er ook bij. Teun en Frenkie spelen heel veel, daar ligt het probleem niet zo”, zei hij. Davids moest dus meedoen om de 11 tegen 11 te kunnen voltooien. “Dat deed hij heel goed, ik was heel tevreden over Edgar”, zei Van Gaal. 

Brobbey sluit dus aan bij Oranje. De aanvaller zat bij de voorselectie, maar viel uiteindelijk af. Na twee doelpunten met Oranje tegen Jong België en de blessure van Depay mocht de Ajax-spits alsnog aansluiten. “Natuurlijk heb ik Brobbey zien scoren”, stelt Van Gaal. 

De trainer maakt zich geen zorgen over wedstrijdfitheid: “Ze hebben zestig minuten gespeeld, dat was van tevoren afgesproken. Ik kom nog uit de tijd dat bijvoorbeeld Tarik Oulida op maandag in het tweede (van Ajax, red.) speelde en op dinsdag scoorde hij twee keer tegen AEK Athene. Ik lig daar niet zo wakker van. Zij kunnen morgen gewoon spelen.”

Wint Nederland van België? Pak 2.45x je inzet!


Heeft Van Gaal gelijk?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie