Van Dijk: “Ja, we hebben de kwartfinale gehaald, maar luister…”

Foto: Van Dijk: “Ja, we hebben de kwartfinale gehaald, maar luister…”

Virgil van Dijk was duidelijk blij en opgetogen na de 3-1 zege op Amerika, maar weigert mee te gaan in de onbegrensde jubelstemming. Het spel was immers matig, ‘vooral in balbezit’, merkt de captain na afloop op voor de camera van de NOS.

“Ik denk dat we weer beter konden dan we hebben laten zien. Ja, ja, we hebben de kwartfinale gehaald, maar luister: we willen verbeteren. Elke dag gaat het wel een stapje beter voor mijn gevoel. We maken drie fantastische goals, dus wat wil je nog meer. Uiteindelijk kregen we nog een doelpunt tegen, al heb ik geen idee meer hoe die erin ging. We vonden toch een manier om te blijven strijden en dat zegt alles over dit team denk ik”, zegt Van Dijk.

Verbeterpunten

De Liverpool-mandekker stipt verdere verbeterpunten aan: “Toch wel in balbezit. Het was weliswaar veel beter dan in de vorige wedstrijden, maar wij zijn kritisch. Heel Nederland is kritisch, en dat komt doordat wij ook heel goed kunnen voetballen. Dat willen we ook laten zien en dat hebben we bij vlagen ook laten zien. Nu is het herstellen en we hebben twee dagen extra. We gaan ons opmaken voor een mooi affiche.”

Er werd met name voor rust ‘op de counter’ gespeeld. “Ik denk dat Amerika vandaag graag wilde dat ik door zou dekken op hun nummer 9, waardoor er veel ruimte achter mij kwam. Ik moest daarom heel veel praten en coachen. Het was lastig op momenten lastig om op momenten door te dekken. Uiteindelijk kregen we een tegendoelpunt en dat is jammer, maar we hebben het goed gedaan. Nog drie keer winnen… het klinkt heel simpel.”

Oranje wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Van Dijk was top vandaag

  • Eens
  • Mwa..
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie