Van der Vaart niet te spreken over Argentijns leedvermaak

Foto: Van der Vaart niet te spreken over Argentijns leedvermaak

In Argentinië geniet men nog altijd na van de veelbesproken kwartfinale tegen Nederland. Er worden veel grappen gemaakt hoe Lionel Messi Wout Weghorst uitkafferde. Rafael van der Vaart kan er minder om lachen.

In de NOS-studio werden er woensdagavond beelden getoond van een Argentijnse vrouw die merchandise verkocht met de beeltenis van Messi met de teksten qué mira, mobo (wat kijk je, dwaas?). Dat zei de vedette na afloop tegen Weghorst in de catacomben. De Nederlandse aanvaller wilde het shirt bemachtigen van de aanvaller en hem een compliment maken. Messi dacht, na de vele opstootjes op het veld, dat Weghorst andere intenties had.

Vreselijk

“We lachen erom, maar het irriteert me vreselijk, nog buiten dat we uitgeschakeld zijn”, reageerde Van der Vaart, die ook het moment aanhaalde dat Messi zich tot Louis van Gaal richtte. “Wij laten dit zien, nou, leuk. Ik vind dat hij zich respectloos opstelt naar collega’s en naar Van Gaal. We weten dat Van Gaal door een moeilijke periode gaat. Dat krijgen ze dan niet mee, maar ze krijgen wel mee dat hij een keer iets gezegd heeft, en daar zijn ze allemaal van slag door.”

De NOS toonde vervolgens een door supporters in elkaar gezet liedje met de tekst que mira, bobo. “Ja oké, dit is wel leuk”, gaf Van der Vaart toe. In het algemeen heeft hij bedenkingen bij het Argentijnse leedvermaak. “Ik zit in een Nederlands programma. Het lijkt wel alsof ik in Argentinië op tv ben.”

71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie