Van der Gijp: “Dat verhaal bestaat helemaal niet”

Foto: Van der Gijp: “Dat verhaal bestaat helemaal niet”

René van der Gijp blijft van mening dat Johan Derksen het verhaal over de vrouw en de kaars heeft verzonnen. Dat laat de 61-jarige analist weten aan De Telegraaf

Zelfs de afgezwakte vorm maakt geen indruk op Van der Gijp. “Dat verhaal bestaat helemaal niet: het OM is op zoek naar iemand die er niet is”, aldus de oud-voetballer. Duidelijk is wel dat Vandaag Inside daardoor is geklapt. “We zijn ervan overtuigd dat we niet meer terugkeren op tv, in deze vorm. Iedere keer is het hetzelfde. Er valt een soort bom, iedereen is hélemaal over de zeik en twee dagen later is het: waar hebben we het eigenlijk over?”

Volgens Van der Gijp is het contract vrijdagmiddag al meteen ontbonden. Wat hem betreft blijft het een storm in een glas water. “In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves. Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is.”

“Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan”, aldus Van der Gijp. “Johan heeft het later verdraaid, en gezegd dat ie tussen haar benen stond. Dat was slecht, maar dat deed hij dus omdat het gewoon niet waar is. En dat was niet handig: dat kun je dan niet meer nog een keer rechtpraten. Dat moet je ook niet willen. Laat het maar overwaaien. Hij gaat het toch niet toegeven.”

De oud-voetballer neemt Derksen ondanks alle commotie ‘ook niks kwalijk’. “Hij is volstrekt uniek. En het programma was zoals het was. We hebben zoveel lol gehad. Ook allemaal make up-meisjes sturen mij appjes: ’wij hebben nog nooit zo gelachen achter de schermen van een programma’. Het is niet erg dat het stopt, maar die kleedkamer ga ik wel missen.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus!

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie