Van de Ven verraste FC Volendam met ‘ongelofelijk wapen’

Foto: Van de Ven verraste FC Volendam met ‘ongelofelijk wapen’

Micky van de Ven staat voor aan absolute toptransfer naar Tottenham Hotspur. Naar verluidt legt de Engelse topclub ongeveer een bedrag van 35 tot veertig miljoen euro op tafel voor de verdediger van VfL Wolfsburg. Ook bij FC Volendam wrijven ze in de handjes, waar ze recht hebben op een doorverkooppercentage.

Supersnelle Van de Ven

De 22-jarige verdediger genoot zijn opleiding bij Volendam, waar Ruben Jongkind, directeur opleidingen en samenwerkingen gelijk onder de indruk was van de talenten van Van de Ven. “We hebben veel ervaring met jonge spelers. We kijken naar sterktes en zagen een Cruijffiaanse verdediger, iemand die veel risico neemt en een geweldige snelheid heeft. Ik had nog nooit zoiets gezien”, vertelde Jongkind in gesprek met de BBC.

Toch zag Jongkind ook wel een zwakte bij Van de Ven, die er op een ander vlak echter wel ver bovenuit stak. “Wel zagen we dat hij verdedigend een beetje zwak was, vooral in behendigheid, in de één-tegen-één, koppen en op tactisch vlak. Maar dat zijn dingen waar aan gewerkt kan worden. Maar zijn speciale wapen had hij al. Ik werkte bij Ajax met snelle spelers, maar dit was ongelooflijk. We geloofden absoluut in zijn kwaliteiten. We hebben gewerkt met Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Sergiño Dest, Toby Alderweireld, Sven Botman, allemaal goede verdedigers.

Jongkind zegt veel aandacht te hebben besteed aan de ontwikkeling van Van de Ven. “Hij kwam tien kilo aan en tactisch werd hij veel sterker. Mentaal was hij al sterk, maar hij kreeg een topsportmentaliteit, trainde hard en zorgde voor zichzelf. Zijn kopkracht verbeterde veel en ook technisch werd hij beter. Hij is zo’n winnaar, een vechter. Hij wil niet verliezen, nooit. Hij zal alles geven. Toen hij bij ons was, was hij nog heel jong. Hij moest ook zijn persoonlijkheid buiten het veld ontwikkelen en dat heb je nodig als je in de Premier League gaat spelen.”

Gaat Van de Ven slagen in de Premier League?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie