Van Bronckhorst ziet ondanks bijrol uitdaging: ‘Op dit niveau zien te blijven’

Foto: Van Bronckhorst ziet ondanks bijrol uitdaging: ‘Op dit niveau zien te blijven’

Giovanni van Bronckhorst lijkt met Rangers FC af stevenen op een kansloze uitschakeling in de Champions League. Alle tot nu toe gespeelde duels gingen kansloos verloren. Van Bronckhorst hoopt dat zijn spelers vooral lering trekken uit de duels en wil dat zijn club de komende jaren op dit niveau blijft acteren.

Tegenover de Schotse media laat Van Bronckhorst doorschemeren dat het niveau ten opzichte van voorgaand seizoen Europees gezien wel erg groot is. “We hebben het vorig jaar heel goed gedaan in Europa, maar dit seizoen is het niveauverschil waarmee we te maken krijgen erg groot. Maar dit is wel het podium waarop we mee willen blijven doen.”

Volgens de Nederlandse oefenmeester moet Rangers ook niet voor de weg van de minste weerstand kiezen. “Het gemakkelijkste voor ons is om gewoon in de Europa League of Conference League te spelen, omdat de tegenstand minder is dan waar we nu mee te maken hebben, maar dat is niet wat je wilt als een topspeler of een manager die met de besten wil concurreren.”

Rangers treedt woensdag aan in de Schotse League Cup tegen Dundee United. Een totaal ander niveau, maar Van Bronckhorst stelt dat ook deze prijs gewoon telt. “Het is een van de twee bekers in Schotland en het is zilverwerk. Het is een heel belangrijke binnenlandse bekercompetitie. De verwachting is hier al jaren. Zelfs als speler was de eerste beker die ik won in 1998 de League Cup, het is belangrijk om alles te geven in elke competitie waarin je speelt.”

Gaat Rangers nog door in de Conference League?

  • Ja, ze gaan Ajax nog voorbij
  • Nee, ze worden kansloos uitgeschakeld
67+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie