Van Bommel ‘erg geschrokken’: “Geloof me, dat heeft impact”

Foto: Van Bommel ‘erg geschrokken’: “Geloof me, dat heeft impact”

Mark van Bommel is dit seizoen trainer van Royal Antwerp. Volgens schoonvader Bert van Marwijk voelt de oud-middenvelder zich steeds prettiger bij de Belgische hoogvlieger.

“Ik ben er niet elke dag bij, maar ik denk dat Mark het goed doet. Hij wordt alsmaar sterker”, vertelt Van Marwijk aan Het Nieuwsblad. Bij PSV en daarna VfL Wolfsburg was Van Bommel allerminst succesvol. “Oud-voetballers denken nogal snel dat ze de wereld van het betaalde voetbal kennen. Dat is ook zo, maar níét als eindverantwoordelijke. Ze hebben in het begin weinig of geen ervaring als coach. Dat kun je die mannen niet verwijten: als je een aanbod krijgt van een grote club als PSV… Mark heeft daar de eerste jaren ook mee geworsteld, hoor.”

Van Marwijk denkt dat Van Bommel ‘te veel te snel wilde’. “Bij Wolfsburg heeft hij daar ook nog een beetje last van gehad. Mark heeft daar stappen in gezet, dat zie je nu ook bij Antwerp. Kijk, je kunt aan Mark perfect vragen om een team op een bepaalde manier te laten voetballen, maar er komt zo veel meer bij kijken – de druk, de pers… Dat beheerst hij steeds beter.”

Gewapende overval

De poging tot gewapende overval heeft Van Bommel inmiddels achter zich gelaten. “We zijn toen erg geschrokken. Als er iemand na middernacht met een pistool op je oprit staat… Dat heeft impact, geloof me maar. Mark gaat er wel ogenschijnlijk goed mee om, gelukkig maar. Hij is gelukkig in België en bij Antwerp.”

Stade Joseph Marien

Jupiler League

15 januari 2023

18:30

Union St.Gilloise
Royal Antwerp
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 17:30.

Van Bommel gaat uiteindelijk slagen in de wereldtop

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie