Van Basten over ‘gezette’ Ajax-ster: “Hij oogt wat voller”

Foto: Van Basten over ‘gezette’ Ajax-ster: “Hij oogt wat voller”

Het draait momenteel absoluut niet bij Ajax. Ook de duurste aankoop allertijden, Steven Bergwijn, raakt geen knikker meer. Dat merken Jan van Halst, Marco van Basten en Ruud Gullit op in Rondo op Ziggo Sport.

Waar Bergwijn na de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden al op acht goals stond, is er sindsdien nog slechts één bijgekomen. “Die is minder geworden, de absolute topaankoop”, constateert Van Halst.

Van Basten denkt dat de fysieke status van Bergwijn bijdraagt aan zijn achteruitgang. “Ik zag hem tegen PSV lopen. Ik vond hem redelijk – hoe zeg je dat op een nette manier?” Gullit noemt het ‘gezet’, Van Basten knikt. “Ja. Hij was lichtelijk zwaar. Hij oogt wat voller. Er zijn betere woorden voor. Hij is wel fit, maar toch niet volledig afgetraind. Dat viel me toch wel een beetje op. Hij kwam in augustus, maakte goals, speelde goed, maar ik heb hem al een tijdje niet gezien.

Vormdip

Bergwijn zelf zei al over de algehele vormdip, op ESPN: “Ik heb geen idee waar het aan ligt. Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben, want aan het begin van het seizoen viel de bal ook van alle kanten binnen en deden we gewoon wat we moesten doen. Nu zitten we gewoon in een kutfase en daar moeten we uit.”

Scoort Bergwijn de 1-0 tegen Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

74+ Votes

74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie