Valentijn Driessen onthult waarom zijn telefoon ‘ontplofte’ na Frankrijk-Oranje

Foto: Valentijn Driessen onthult waarom zijn telefoon ‘ontplofte’ na Frankrijk-Oranje

Gedurende het wereldkampioenschap in Qatar was De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen nogal uitgesproken over het functioneren van bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal. En dat kreeg de verslaggever op vrijdagavond na afloop van Frankrijk-Oranje (4-0) nog eens goed te horen…

Telefoon Valentijn Driessen ontplofte

“Mijn telefoon ontploft bijna met allemaal appjes over Louis van Gaal. ‘Zie je. Louis van Gaal dit en Louis van Gaal dat'”, zegt Driessen in een video van zijn werkgever. Van Gaal koos voor een 5-3-2-syteem, waar zijn opvolger Ronald Koeman fan is van 4-3-3.

“Maar dat begin (drie tegendoelpunten in het eerste kwart van de wedstrijd, red.) heeft natuurlijk helemaal niets met dat systeem te maken”, aldus de altijd uitgesproken journalist. “Het had te maken met grove individuele fouten van de spelers van het Nederlands elftal. Laten we voordat we die kaart trekken eerst afwachten wat het Nederlands elftal in de rest van de EK-kwalificatieyclus doet.”

Na één wedstrijd staat Oranje onderaan in zijn EK-kwalificatiepoule, maar Driessen maakt zich nog geen zorgen: “Ik ben best hoopvol gestemd, want ik neem neem niet aan dat dit de standaard is van het Nederlands elftal op dit moment.”

‘Vasthouden aan 4-3-3 is naïef’

Journalist Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad vertelde eerder: “Vasthouden aan 4-3-3, omdat het zo lekker Nederlands is, is naïef. Het was de les die Louis van Gaal bij het afgelopen WK in Qatar probeerde over te brengen. Maar de boodschap landt nog altijd maar moeilijk in een land dat deels wordt geregeerd door puriteinen. De Fransen leerden Oranje gisteren weer eens waar het om gaat als de internationale top in het landenvoetbal gaat spelen. Het maakt benieuwd welke conclusies de bondscoach eraan verbindt in de komende periode.”

5-3-2 of 4-3-3?

  • 5-3-2
  • 4-3-3
475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie