UEFA spreekt zich tijdens bijeenkomst nogmaals fel uit tegen Super League

Foto: UEFA spreekt zich tijdens bijeenkomst nogmaals fel uit tegen Super League

Het oprichten van de Super League blijft een no go voor het Europese voetbal. Dat is de boodschap van de UEFA, die met meerdere vertegenwoordigers erover praatten in Nyon.

De plannen voor de Super League, die in april 2021 begonnen, wordt enkel nog gesteund door FC Barcelona, Real Madrid en Juventus. De rest van de Europese clubs zijn tegen de nieuwe, gesloten elitecompetitie. Bij de vergadering in Nyon was UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin aanwezig, net als verschillende bestuurders van voetbalbonden clubs. Ook de voorzitters van LaLiga en de Serie A gaven acte de présence.

Van der Sar

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax en vicevoorzitter van de European Club Association, was er als enige Nederlander aanwezig. Naast Ajax waren er ook vertegenwoordigers van Anderlecht, AS Roma, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, HJK Helsinki en Legia Warschau bij. Ook spelersvakbond en vertegenwoordigers van Europese supporters clubs waren erbij. De Engelse topclub gaven verstek vanwege een Premier League-vergadering.

Er werd gesproken met directeur Bernd Reichard van A22 Sport Management, het bedrijf achter de Super League. Zij ontkenden echter de drie clubs te vertegenwoordigen die de Super League nog steunen. Dit leverde de nodige verbazing op bij de aanwezige stakeholder van het bedrijf.

Gaat de Super League er toch ooit komen?

  • Denk het wel
  • Nee hoor
126+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie