Twee landen trekken aan ‘man van 87 miljoen’ Fofana

Foto: Twee landen trekken aan ‘man van 87 miljoen’ Fofana

Wesley Fofana transfereerde in de voorbije zomer voor naar verluidt 87 miljoen euro van Leicester City naar Chelsea, waarmee hij (gedeeld) de duurste verdediger ooit werd in de voetballerij. Nu wordt er van twee kanten aan de stopper getrokken.

Zowel Frankrijk als Ivoorkust wil hem namelijk verleiden tot een ‘interlandloopbaan’. Voetbal International weet te melden: “Fofana werd in Marseille geboren als zoon van een Franse moeder en een Ivoriaanse vader. In Ivoorkust wordt nu flink aan Fofana getrokken, want zolang spelers enkel op jeugdniveau voor een land hebben gespeeld, mogen ze nog wisselen. Volgens L’Équipe ziet de familie van Fofana het wel zitten. De verdediger zelf zou daarentegen twijfelen.”

Fofana zou er namelijk sterk van overtuigd zijn dat hij de selectie van Les Bleus voor het WK kan halen: “oor het toernooi in Qatar is Ivoorkust sowieso niet geplaatst, dus in de komende maanden lijkt Fofana er weinig aan gelegen om voor het Afrikaanse land te kiezen. Als Deschamps hem voor de mondiale eindronde weer negeert, zal de discussie ongetwijfeld weer oplaaien.”

Miljoenen, miljoenen, miljoenen

“Fofana werd in augustus door Chelsea bij Leicester City weggeplukt voor zo’n tachtig miljoen euro”, aldus het blad. “Enkel Harry Maguire en het Nederlandse duo Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt zijn verdedigers voor wie ooit meer geld werd neergeteld. Onder Chelseas nieuwe trainer Graham Potter kwam hij nog niet aan spelen toe.” Mét bonussen (zeven miljoen euro) lijkt de stopper overigens het record van de hierboven genoemde Maguire (87 miljoen) te hebben geëvenaard.

TIP: Verdien 1.77 keer je inleg als The Blues van AC Milan winnen in de Champions League!

Welk land moet hij kiezen?

  • Ivoorkust
  • Frankrijk
44+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie