‘Tuchtrechtelijk onderzoek naar Ajax en Overmars in impasse’

Foto: ‘Tuchtrechtelijk onderzoek naar Ajax en Overmars in impasse’

Het tuchtrechtelijk onderzoek tegen Ajax en Marc Overmars komt mogelijk in een impasse terecht. Het Parool schrijft dat oud-speelsters van Ajax Vrouwen niet met naam en toenaam willen getuigen. Dat brengt het onderzoek vooralsnog niet verder, omdat anonieme meldingen niet bruikbaar zijn stelt de krant.

Vrijdag meldde de NOS nog dat het tuchtrechtelijk onderzoek tegen Ajax en Overmars nog in volle gang is. De naam van Overmars dook afgelopen week veelvuldig op bij de Amsterdammers, die nog altijd geen nieuwe technisch directeur hebben aangesteld.

Onder meer Keje Molenaar deed een suggestie voor het terughalen van Overmars, terwijl ook veel Ajax-supporters dat wel zouden zien. “Dat speelt ook een rol bij de weigering van oud-speelsters van Ajax Vrouwen om met naam en toenaam te getuigen in het nog altijd niet afgesloten tuchtrechtelijk onderzoek tegen Overmars”, schrijft Het Parool.

Onderzoek loopt nog

De krant stelt dat het tuchtrechtelijk onderzoek in het afgelopen najaar leek te worden afgesloten omdat Overmars niet meewerkte en er geen meldingen van slachtoffers kwamen. “Maar toen de krant in september berichtte dat niet alleen ondersteunend personeel, maar ook oud-speelsters waren geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van de oud-directeur, gaf dat een nieuwe impuls.”

Geciteerd door Ajax Showtime bevestigde een woordvoerder van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) dat het onderzoek nog lopende is. “Volgens ingewijden zijn er contacten met oud-speelsters, maar willen zij alleen anoniem met het ISR praten uit angst voor repercussies. En omdat anonieme meldingen in het tuchtrecht niet bruikbaar zijn – de beschuldigde kan zich daar niet tegen verweren – brengt dat het onderzoek vooralsnog niet verder.”

Moet Overmars gestraft worden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hoeft geen straf te krijgen
530+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie